
Miniblomkålspizzor med grönkål
Ingredienser
- 16 port.
- ${ receptData.blockId_3145.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3145.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3145.mangd) } ${ receptData.blockId_3145.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3145.mangd) } ${ receptData.blockId_3145.ingrediens } 500 g färsk blomkål
- ${ receptData.blockId_3146.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3146.ingrediens } 2 -- ägg
- ${ receptData.blockId_3147.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3147.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3147.mangd) } ${ receptData.blockId_3147.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3147.mangd) } ${ receptData.blockId_3147.ingrediens } 0.50 dl finriven parmesanost
- ${ receptData.blockId_3148.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3148.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3148.mangd) } ${ receptData.blockId_3148.ingrediens } 0.50 tsk salt
- ${ receptData.blockId_3150.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3150.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3150.mangd, receptData.blockId_3150.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
- ${ receptData.blockId_3151.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3151.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3151.mangd) } ${ receptData.blockId_3151.ingrediens } 75 g grönkål
- ${ receptData.blockId_3152.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3152.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3152.mangd) } ${ receptData.blockId_3152.ingrediens } 1 tsk olivolja
- ${ receptData.blockId_3153.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3153.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3153.mangd) } ${ receptData.blockId_3153.ingrediens } 1 -- litet päron
- ${ receptData.blockId_3154.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3154.ingrediens } 2 -- fikon
- ${ receptData.blockId_3155.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3155.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3155.mangd) } ${ receptData.blockId_3155.ingrediens } 80 g fetaost
Botten:
Topping:
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa blomkålen till ett fint ris i en matberedare.
Blanda blomkålen med ägg, riven ost och salt. Lägg allt i en finmaskig sil och pressa ur så mycket av vätskan som möjligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten och platta till 16 små pizzor.
Grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Lossa dem försiktigt från bakplåtspapperet med en tunn stekspade.
Skala löken och skär den i tunna skivor. Skölj grönkålen och dela den i små bitar.
Lägg lök och grönkål i en skål, häll på olja och peppar och massera in oljan.
Skär päronet i tunna skivor, och dela fikonen i åtta delar.
Ta ut pizzorna ur ugnen och höj ugnen till 225 grader.
Smula fetaost över pizzorna och lägg på grönkål och lök.
Toppa varje pizza med en halv skiva päron och en bit fikon.
Ställ in pizzorna i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter.
Fler goda recept

Lägg till din mailadress
Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.