Minib­lom­kålspiz­zor med grönkål

Glu­ten­fria mini­piz­zor med blom­kål är rika på C-vita­min som bl a mins­kar trött­het och bidrar till immun­för­sva­ret. Bra att veta om du behö­ver något att pra­ta om på glög­gen eller jul­bor­det. Otro­ligt, berät­ta mer!”.

Ingredienser

  • 16 port.
  • Botten:

  • ${ receptData.blockId_3145.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3145.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3145.mangd) } ${ receptData.blockId_3145.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3145.mangd) } ${ receptData.blockId_3145.ingrediens } 500 g färsk blomkål
  • ${ receptData.blockId_3146.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3146.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3147.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3147.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3147.mangd) } ${ receptData.blockId_3147.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3147.mangd) } ${ receptData.blockId_3147.ingrediens } 0.50 dl finriven parmesanost
  • ${ receptData.blockId_3148.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3148.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3148.mangd) } ${ receptData.blockId_3148.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • Topping:

  • ${ receptData.blockId_3150.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3150.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3150.mangd, receptData.blockId_3150.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_3151.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3151.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3151.mangd) } ${ receptData.blockId_3151.ingrediens } 75 g grönkål
  • ${ receptData.blockId_3152.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3152.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3152.mangd) } ${ receptData.blockId_3152.ingrediens } 1 tsk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3153.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3153.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3153.mangd) } ${ receptData.blockId_3153.ingrediens } 1 -- litet päron
  • ${ receptData.blockId_3154.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3154.ingrediens } 2 -- fikon
  • ${ receptData.blockId_3155.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3155.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3155.mangd) } ${ receptData.blockId_3155.ingrediens } 80 g fetaost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa blomkålen till ett fint ris i en matberedare.

Blanda blomkålen med ägg, riven ost och salt. Lägg allt i en finmaskig sil och pressa ur så mycket av vätskan som möjligt.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten och platta till 16 små pizzor.

Grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Lossa dem försiktigt från bakplåtspapperet med en tunn stekspade.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Skölj grönkålen och dela den i små bitar.

Lägg lök och grönkål i en skål, häll på olja och peppar och massera in oljan.

Skär päronet i tunna skivor, och dela fikonen i åtta delar.

Ta ut pizzorna ur ugnen och höj ugnen till 225 grader.

Smula fetaost över pizzorna och lägg på grönkål och lök.

Toppa varje pizza med en halv skiva päron och en bit fikon.

Ställ in pizzorna i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 224,96
Energi kcal: 53,58
Fett: 2,74g
Mättat fett: 1,33g
Kolhydrater: 3,3g
Sockerarter: 2,84g
Fiber: 1,58g
Protein: 3,3g

Fler goda recept