Ljum­men sal­lad med eld­ost och hav­re

Eld­ost är den offi­ci­el­la svens­ka vari­an­ten av hal­lou­mi. Ner med den och de and­ra trev­li­ga ingre­di­en­ser­na i pan­nan och vips har du en här­ligt vege­ta­risk vardagsmiddag.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_36461.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36461.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36461.mangd) } ${ receptData.blockId_36461.ingrediens } 3 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_36462.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36462.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36462.mangd) } ${ receptData.blockId_36462.ingrediens } 250 g eldost
  • ${ receptData.blockId_36463.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36463.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36463.mangd) } ${ receptData.blockId_36463.ingrediens } 2 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_36464.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36464.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36464.mangd) } ${ receptData.blockId_36464.ingrediens } 200 g rödkål
  • ${ receptData.blockId_36465.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36465.ingrediens } 0.25 -- purjolök
  • ${ receptData.blockId_36466.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36466.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36466.mangd) } ${ receptData.blockId_36466.ingrediens } 3 msk pesto
  • ${ receptData.blockId_36467.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36467.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36467.mangd) } ${ receptData.blockId_36467.textFore | vuePlura( receptData.blockId_36467.mangd) } ${ receptData.blockId_36467.ingrediens } 100 g kokta kikärtor
  • ${ receptData.blockId_36468.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36468.ingrediens } 8 -- cocktailtomater

Gör så här:

Tillaga havren enligt anvisningar på förpackningen.

Skär eldosten i bitar och stek den i 1 tsk rapsolja tills den får lite färg.

Ansa rödkål och purjolök och strimla dem fint. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk rapsolja och fräs rödkål och purjolök tills de mjuknar. Tillsätt pesto och kikärtor.

Blanda ihop eldost, rödkål, purjolök, kikärtor och tomater med havren.

Servera!

Tips!

Får du inte tag på eldost går det lika bra med halloumi

Tänk på att:

Den här måltiden har låg kolhydratmängd, så om du behöver mer kolhydrater kan du lägga till en fullkornssmörgås med grönsaker på och /eller ta en frukt till efterrätt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2247,05
Energi kcal: 541,32
Fett: 27,93g
Mättat fett: 11,3g
Kolhydrater: 43,86g
Sockerarter: 6,55g
Fiber: 7,44g
Protein: 24,84g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information