Ljum­men röd­bets­sal­lad med kamut­ve­te

Den okinor­dis­ka maten är närings­rik. Röd­be­tor inne­hål­ler t ex C‑vitamin och är rika på fiber. Feta­os­ten är inte så dum den hel­ler. För att inte tala om pumpakär­nor­na och honungen.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2780.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2780.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2780.mangd) } ${ receptData.blockId_2780.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2780.mangd) } ${ receptData.blockId_2780.ingrediens } 400 g färska rödbetor
  • ${ receptData.blockId_2781.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2781.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2781.mangd) } ${ receptData.blockId_2781.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_2782.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2782.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2782.mangd) } ${ receptData.blockId_2782.ingrediens } 0.50 msk balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_2783.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2783.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2783.mangd) } ${ receptData.blockId_2783.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2783.mangd) } ${ receptData.blockId_2783.ingrediens } 0.50 tsk flytande honung
  • ${ receptData.blockId_2784.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2784.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2784.mangd) } ${ receptData.blockId_2784.ingrediens } 0.50 tsk örtagårdskrydda
  • ${ receptData.blockId_2785.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2785.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2785.mangd) } ${ receptData.blockId_2785.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2786.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2786.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2786.mangd) } ${ receptData.blockId_2786.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2787.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2787.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2787.mangd) } ${ receptData.blockId_2787.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2787.mangd) } ${ receptData.blockId_2787.ingrediens } 1 dl okokt kamutvete
  • ${ receptData.blockId_2788.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2788.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2788.mangd) } ${ receptData.blockId_2788.ingrediens } 0.50 -- påse ruccolasallad ( 32 g)
  • ${ receptData.blockId_2789.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2789.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2789.mangd) } ${ receptData.blockId_2789.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_2790.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2790.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2790.mangd) } ${ receptData.blockId_2790.ingrediens } 1 msk pumpakärnor
  • ${ receptData.blockId_2791.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2791.ingrediens } 0.25 -- zucchini

Gör så här:

Skölj och koka rödbetorna med skalet på i ca 45 minuter eller tills de är mjuka. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem i en skål. Blanda ner olivolja, balsamvinäger, honung, örtagårdskrydda, salt och peppar.
Koka kamutvetet enligt anvisning på paketet. Lägg upp kamutvetet på ett fat och fördela ruccola och rödbetor ovanpå.
Skölj zucchinin och skär den i långa remsor med en osthyvel. Toppa med fetaost, zucchiniremsor och pumpakärnor.

Tips!
Strö över Okivi Fullkornskrisp på salladen så får du ett härligt crunch!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1788,86
Energi kcal: 428,2
Fett: 15,8g
Mättat fett: 5,41g
Kolhydrater: 53,11g
Sockerarter: 22,71g
Fiber: 8,77g
Protein: 14,25g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information