Ljum­men lins­sal­lad med fräs­ta grön­sa­ker

Bel­u­gal­in­ser bru­kar kal­las lin­ser­nas Rolls Roys. Nam­net har de fått från att de till utse­en­det lik­nar rysk bel­u­ga­ka­vi­ar. Bel­u­gal­in­ser är fas­ta i kon­si­sten­sen och behål­ler for­men även efter kok­ning och pas­sar där­för per­fekt till sal­la­der. Gör gär­na lite extra och ta med som lunchlåda!
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_490.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_490.enhet | vuePlura( receptData.blockId_490.mangd) } ${ receptData.blockId_490.ingrediens } 2 dl färdigkokta linser gärna belugalinser
  • ${ receptData.blockId_491.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_491.enhet | vuePlura( receptData.blockId_491.mangd) } ${ receptData.blockId_491.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_491.mangd, receptData.blockId_491.ingrediensPlural, ) } 0.25 st blomkålshuvud
  • ${ receptData.blockId_492.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_492.enhet | vuePlura( receptData.blockId_492.mangd) } ${ receptData.blockId_492.ingrediens } 2 st Rotsaker (ca 160 g)
  • ${ receptData.blockId_493.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_493.enhet | vuePlura( receptData.blockId_493.mangd) } ${ receptData.blockId_493.ingrediens } 100 bitar zucchini (ca 100 g)
  • ${ receptData.blockId_494.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_494.enhet | vuePlura( receptData.blockId_494.mangd) } ${ receptData.blockId_494.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_495.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_495.enhet | vuePlura( receptData.blockId_495.mangd) } ${ receptData.blockId_495.ingrediens } 1 näve babyspenat
  • ${ receptData.blockId_496.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_496.enhet | vuePlura( receptData.blockId_496.mangd) } ${ receptData.blockId_496.ingrediens } 1 dl edamamebönor

Tillbehör

Stekt kycklingfilé, kokt ägg, bönor eller stekt, gravad eller rökt lax.


Gör så här:
Skölj grönsakerna och skala gulbetorna. Skär grönsakerna i 3–4 mm tjocka skivor och stek dem i rapsolja tills de får lite färg. Tillsätt linserna och värm försiktigt upp salladen. Smaka av med salt och peppar. Blanda i edamamebönor och en näve gröna blad.

Servera direkt, gärna tillsammans med kyckling, ägg, bönor eller lax.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1602
Energi kcal: 382
Fett: 13,4g
Mättat fett: 2,6g
Kolhydrater: 25,7g
Sockerarter: 10,5g
Fiber: 13,5g
Protein: 33,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information