Ljum­men lins­sal­lad med fräs­ta grön­sa­ker

Bel­u­gal­in­ser bru­kar kal­las lin­ser­nas Rolls Roys. Nam­net har de fått från att de till utse­en­det lik­nar rysk bel­u­ga­ka­vi­ar. Bel­u­gal­in­ser är fas­ta i kon­si­sten­sen och behål­ler for­men även efter kok­ning och pas­sar där­för per­fekt till sal­la­der. Gör gär­na lite extra och ta med som lunchlåda!
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_490.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_490.enhet | vuePlura( receptData.blockId_490.mangd) } ${ receptData.blockId_490.ingrediens } 2 dl färdigkokta linser gärna belugalinser
  • ${ receptData.blockId_491.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_491.enhet | vuePlura( receptData.blockId_491.mangd) } ${ receptData.blockId_491.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_491.mangd, receptData.blockId_491.ingrediensPlural, ) } 0.25 st blomkålshuvud
  • ${ receptData.blockId_492.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_492.enhet | vuePlura( receptData.blockId_492.mangd) } ${ receptData.blockId_492.ingrediens } 2 st Rotsaker (ca 160 g)
  • ${ receptData.blockId_493.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_493.enhet | vuePlura( receptData.blockId_493.mangd) } ${ receptData.blockId_493.ingrediens } 100 bitar zucchini (ca 100 g)
  • ${ receptData.blockId_494.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_494.enhet | vuePlura( receptData.blockId_494.mangd) } ${ receptData.blockId_494.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_495.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_495.enhet | vuePlura( receptData.blockId_495.mangd) } ${ receptData.blockId_495.ingrediens } 1 näve babyspenat
  • ${ receptData.blockId_496.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_496.enhet | vuePlura( receptData.blockId_496.mangd) } ${ receptData.blockId_496.ingrediens } 1 dl edamamebönor

Tillbehör

Stekt kycklingfilé, kokt ägg, bönor eller stekt, gravad eller rökt lax.


Gör så här:
Skölj grönsakerna och skala gulbetorna. Skär grönsakerna i 3–4 mm tjocka skivor och stek dem i rapsolja tills de får lite färg. Tillsätt linserna och värm försiktigt upp salladen. Smaka av med salt och peppar. Blanda i edamamebönor och en näve gröna blad.

Servera direkt, gärna tillsammans med kyckling, ägg, bönor eller lax.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1602
Energi kcal: 382
Fett: 13,4g
Mättat fett: 2,6g
Kolhydrater: 25,7g
Sockerarter: 10,5g
Fiber: 13,5g
Protein: 33,0g

Fler goda recept