Inspi­ra­tio­nen kom­mer från maten som får invå­nar­na på Oki­na­wa att bli äld­re än de fles­ta. Och rät­ter­na, recep­ten och ingre­di­en­ser­na är nor­dis­ka. Oki­na­wa + Nor­den = okinordiskt.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2822.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2822.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2822.mangd) } ${ receptData.blockId_2822.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2822.mangd) } ${ receptData.blockId_2822.ingrediens } 500 g blandade bönor t ex haricoverts, brytbönor, sockerärtor och edamamebönor
  • ${ receptData.blockId_2823.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2823.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2823.mangd, receptData.blockId_2823.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_2824.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2824.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_2825.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2825.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2825.mangd) } ${ receptData.blockId_2825.ingrediens } 125 g plommontomater
  • ${ receptData.blockId_2826.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2826.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2826.mangd) } ${ receptData.blockId_2826.ingrediens } 60 g mangold
  • ${ receptData.blockId_2827.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2827.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2827.mangd) } ${ receptData.blockId_2827.ingrediens } 1 tsk örtsalt
  • ${ receptData.blockId_2828.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2828.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2828.mangd) } ${ receptData.blockId_2828.ingrediens } 1 tsk örtagårdskrydda
  • ${ receptData.blockId_2829.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2829.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2829.mangd) } ${ receptData.blockId_2829.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2830.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2830.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2830.mangd) } ${ receptData.blockId_2830.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem

Okinordisk senapsdressing:

  • ${ receptData.blockId_3037.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3037.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3037.mangd) } ${ receptData.blockId_3037.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_2833.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2833.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2833.mangd) } ${ receptData.blockId_2833.ingrediens } 0.25 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_2834.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2834.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2834.mangd) } ${ receptData.blockId_2834.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_2835.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2835.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2835.mangd) } ${ receptData.blockId_2835.ingrediens } 1 tsk dijonsenap

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till dressingen med en stavmixer.

Putsa bönorna och skär de i mindre bitar.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner bönorna, stäng av värmen och låt de stå ca 5 minuter. Häll av vattnet.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Häll ner bönorna och blanda om och låt allt bli varmt. Skölj tomaterna, dela de på hälften, skölj salladen och blanda ner allt i pannan.

Häll på dressingen och blanda om.

Toppa med Okivi fullkornskrisp!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1055,69
Energi kcal: 252,63
Fett: 13,44g
Mättat fett: 1,16g
Kolhydrater: 21,5g
Sockerarter: 11,14g
Fiber: 7,88g
Protein: 7,16g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept