Vi vet inte vad lin­ser heter på ita­li­ens­ka, men vi vet vad en ita­li­e­na­re skul­le säga om vår vegans­ka vari­ant på den­na klas­sis­ka rätt: Mol­to bene.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4925.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4925.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4925.mangd, receptData.blockId_4925.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4926.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4926.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_4927.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4927.ingrediens } 2 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_4928.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4928.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4928.mangd) } ${ receptData.blockId_4928.ingrediens } 100 g rotselleri
  • ${ receptData.blockId_4929.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4929.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4929.mangd) } ${ receptData.blockId_4929.ingrediens } 2 msk tomatpuré
  • ${ receptData.blockId_4930.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4930.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4930.mangd) } ${ receptData.blockId_4930.ingrediens } 1 -- burk krossade tomater (400 g)
  • ${ receptData.blockId_4931.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4931.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4931.mangd) } ${ receptData.blockId_4931.ingrediens } 1 msk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_4932.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4932.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4932.mangd) } ${ receptData.blockId_4932.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4932.mangd) } ${ receptData.blockId_4932.ingrediens } 1 msk torkad basilika eller oregano
  • ${ receptData.blockId_4933.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4933.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4933.mangd) } ${ receptData.blockId_4933.ingrediens } 1 dl röda linser
  • ${ receptData.blockId_4934.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4934.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4934.mangd) } ${ receptData.blockId_4934.ingrediens } 2 msk Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • 5-6 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_4936.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4936.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4936.mangd) } ${ receptData.blockId_4936.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4937.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4937.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4937.mangd) } ${ receptData.blockId_4937.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4938.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4938.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4938.mangd) } ${ receptData.blockId_4938.ingrediens } 280 g valfri spaghetti
  • ${ receptData.blockId_4939.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4939.ingrediens } 2 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_4940.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4940.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4940.mangd) } ${ receptData.blockId_4940.ingrediens } 1 msk rapsolja

Lök och tomatsallad:

  • ${ receptData.blockId_4942.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4942.ingrediens } 4 -- tomater
  • ${ receptData.blockId_4943.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4943.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4943.mangd, receptData.blockId_4943.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_4944.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4944.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4944.mangd) } ${ receptData.blockId_4944.ingrediens } 0.5 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4945.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4945.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4945.mangd) } ${ receptData.blockId_4945.ingrediens } 1 tsk balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_4946.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4946.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4946.mangd) } ${ receptData.blockId_4946.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4947.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4947.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4947.mangd) } ${ receptData.blockId_4947.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Linsbolognese: Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötter och selleri och riv dem grovt. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs löken och grönsaker mjuka på medelvärme.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, lantbuljongpulver, örtkryddor, linser, fullkorn och vatten.

Koka på svag värme under lock i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lök och tomatsallad: Halvera tomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg allt på ett fat och häll över olja, vinäger, salt och peppar och blanda om.

Spaghetti: Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en osthyvel. Blanda ner morötterna i kastrullen med spaghetti när det återstår en minut av koktiden. Häll av vattnet, häll på rapsolja och blanda om. Servera spaghettin med linsbolognesen och tomatsalladen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2080,88
Energi kcal: 497,8
Fett: 9,16g
Mättat fett: 1,03g
Kolhydrater: 79,79g
Sockerarter: 14,75g
Fiber: 10,02g
Protein: 17,73g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information