Lins­bif­far med spe­nat­sal­lad och ajvarsås

Vit­sen med okinor­disk mat är att du ska äta häl­so­samt med mind­re kalo­ri­er och myc­ket näring. Vi fnis­sar glatt åt fiber och pro­te­i­nen är poäng­en. Om vi varit göte­bor­ga­re hade vi ock­så sagt: Aj, var är såsen?
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Ajvarsås:

  • ${ receptData.blockId_4338.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4338.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4338.mangd) } ${ receptData.blockId_4338.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_4339.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4339.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4339.mangd) } ${ receptData.blockId_4339.ingrediens } 0.50 dl ajvar relish
  • ${ receptData.blockId_4340.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4340.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4340.mangd) } ${ receptData.blockId_4340.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4341.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4341.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4341.mangd) } ${ receptData.blockId_4341.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • Linsbiffar:

  • ${ receptData.blockId_5295.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5295.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5295.mangd) } ${ receptData.blockId_5295.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_4343.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4343.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4343.mangd) } ${ receptData.blockId_4343.ingrediens } 1 -- paket kokta röda linser
  • ${ receptData.blockId_4344.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4344.ingrediens } 2 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_4345.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4345.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4345.mangd) } ${ receptData.blockId_4345.ingrediens } 0.50 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_4346.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4346.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4346.mangd, receptData.blockId_4346.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4347.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4347.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4347.mangd) } ${ receptData.blockId_4347.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4347.mangd) } ${ receptData.blockId_4347.ingrediens } 0.50 dl hackad persilja
  • ${ receptData.blockId_4348.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4348.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4348.mangd) } ${ receptData.blockId_4348.ingrediens } 0.50 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_4349.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4349.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4350.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4350.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4350.mangd) } ${ receptData.blockId_4350.ingrediens } 1 tsk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_4351.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4351.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4351.mangd) } ${ receptData.blockId_4351.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4352.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4352.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4352.mangd) } ${ receptData.blockId_4352.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4353.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4353.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4353.mangd) } ${ receptData.blockId_4353.ingrediens } 1 msk rapsolja

Gör så här:

Ajvarsås: Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

Linsbiffar: Koka fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet från linserna och skölj dem i kallt vatten. Skala morötter och lök och riv de fint.

Mixa solroskärnor och linser grovt. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt stå 5 minuter. Forma till ca 8 biffar och stek på medelvärme i rapsolja 4-5 minuter på varje sida.

Spenatsallad: Skölj spenaten och lägg den i en skål. Blanda ihop rapsolja, vinäger, vatten, salt och peppar. Häll dressingen över spenaten och blanda om.

Servera linsbiffarna med ajvarsås och spenatsallad.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1467,12
Energi kcal: 350,45
Fett: 16,24g
Mättat fett: 4,12g
Kolhydrater: 33,68g
Sockerarter: 7,35g
Fiber: 5,59g
Protein: 14,59g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information