Okinor­disk ling­on- och äppel­ka­ka

Om frå­gan är ska vi ploc­ka ling­on?” så är följd­frå­gan vad ska vi göra med dem?”. Det­ta är sva­ret, så ta med bar­nen till sko­gen. Ni får en här­lig utflykt, kor­gen full av bär och ling­onka­ka hela hösten.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • 16 bitar
  • ${ receptData.blockId_5154.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5154.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5154.mangd) } ${ receptData.blockId_5154.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja till formen
  • ${ receptData.blockId_5293.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5293.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5293.mangd) } ${ receptData.blockId_5293.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_5156.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5156.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5156.mangd) } ${ receptData.blockId_5156.ingrediens } 2.50 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_5244.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5244.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5244.mangd) } ${ receptData.blockId_5244.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_5158.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5158.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5158.mangd) } ${ receptData.blockId_5158.ingrediens } 1 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_5159.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5159.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5159.mangd) } ${ receptData.blockId_5159.ingrediens } 1 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_5160.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5160.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5160.mangd) } ${ receptData.blockId_5160.ingrediens } 3 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_5161.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5161.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5161.mangd) } ${ receptData.blockId_5161.ingrediens } 1 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_5162.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5162.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5162.mangd) } ${ receptData.blockId_5162.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5162.mangd) } ${ receptData.blockId_5162.ingrediens } 1 tsk stött kardemumma
  • ${ receptData.blockId_5163.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5163.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5163.mangd) } ${ receptData.blockId_5163.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_5163.mangd, receptData.blockId_5163.ingrediensPlural, ) } 1 -- grovrivet äpple
  • ${ receptData.blockId_5164.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5164.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5164.mangd) } ${ receptData.blockId_5164.ingrediens } 1.50 dl äppeljuice
  • ${ receptData.blockId_5165.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5165.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_5166.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5166.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5166.mangd) } ${ receptData.blockId_5166.ingrediens } 1 dl lingon

Gör så här:

Koka fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg bakplåtspapper i en form 1,5 l gärna med löstagbar kant.

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Blanda äpple, äppeljuice, ägg, lingon och fullkornshavren i en annan skål.

Rör ihop alla ingredienser försiktigt och häll smeten i formen.

Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 40-50 minuter mitt i ugnen.

Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Stjälp ur kakan ur formen. Låt svalna under bakduk innan servering.

Kakan smakar bäst dagen efter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 306,62
Energi kcal: 73,07
Fett: 1,28g
Mättat fett: 0,27g
Kolhydrater: 12,29g
Sockerarter: 2,36g
Fiber: 1,58g
Protein: 2,21g

Fler goda recept