Okinor­disk ling­on- och äppel­ka­ka

Om frå­gan är ska vi ploc­ka ling­on?” så är följd­frå­gan vad ska vi göra med dem?”. Det­ta är sva­ret, så ta med bar­nen till sko­gen. Ni får en här­lig utflykt, kor­gen full av bär och ling­onka­ka hela hösten.

Ingredienser

  • 16 bitar
  • ${ receptData.blockId_5154.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5154.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5154.mangd) } ${ receptData.blockId_5154.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja till formen
  • ${ receptData.blockId_5304.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5304.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5304.mangd) } ${ receptData.blockId_5304.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_5156.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5156.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5156.mangd) } ${ receptData.blockId_5156.ingrediens } 2.50 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_5244.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5244.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5244.mangd) } ${ receptData.blockId_5244.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_5158.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5158.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5158.mangd) } ${ receptData.blockId_5158.ingrediens } 1 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_5159.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5159.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5159.mangd) } ${ receptData.blockId_5159.ingrediens } 1 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_5160.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5160.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5160.mangd) } ${ receptData.blockId_5160.ingrediens } 3 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_5161.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5161.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5161.mangd) } ${ receptData.blockId_5161.ingrediens } 1 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_5162.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5162.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5162.mangd) } ${ receptData.blockId_5162.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5162.mangd) } ${ receptData.blockId_5162.ingrediens } 1 tsk stött kardemumma
  • ${ receptData.blockId_5163.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5163.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5163.mangd) } ${ receptData.blockId_5163.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_5163.mangd, receptData.blockId_5163.ingrediensPlural, ) } 1 -- grovrivet äpple
  • ${ receptData.blockId_5164.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5164.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5164.mangd) } ${ receptData.blockId_5164.ingrediens } 1.50 dl äppeljuice
  • ${ receptData.blockId_5165.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5165.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_5166.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5166.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5166.mangd) } ${ receptData.blockId_5166.ingrediens } 1 dl lingon

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg bakplåtspapper i en form 1,5 l gärna med löstagbar kant.

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Blanda äpple, äppeljuice, ägg, lingon och fullkornen i en annan skål.

Rör ihop alla ingredienser försiktigt och häll smeten i formen.

Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 40-50 minuter mitt i ugnen.

Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Stjälp ur kakan ur formen. Låt svalna under bakduk innan servering.

Kakan smakar bäst dagen efter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 304,3
Energi kcal: 72,53
Fett: 1,21g
Mättat fett: 0,27g
Kolhydrater: 12,35g
Sockerarter: 2,37g
Fiber: 1,65g
Protein: 2,14g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information