Lax­ro­sor med goda gryn

Att äta okinor­diskt är bl a att äta lång­samt och med alla sin­nen, så att du hin­ner nju­ta. Med lax­ro­sor, grön­sa­ker och en här­lig sås är det lätt.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1538.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1538.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1538.mangd) } ${ receptData.blockId_1538.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1538.mangd) } ${ receptData.blockId_1538.ingrediens } 150 g kallrökt eller gravad lax CityGross
  • ${ receptData.blockId_2233.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2233.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2233.mangd) } ${ receptData.blockId_2233.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_2444.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2444.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2444.mangd) } ${ receptData.blockId_2444.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_1540.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1540.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1540.mangd) } ${ receptData.blockId_1540.ingrediens } 0.50 -- fänkål (100 g) CityGross
  • ${ receptData.blockId_1541.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1541.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1541.mangd) } ${ receptData.blockId_1541.ingrediens } 0.50 -- ask sockerärtor (80 g) CityGross
  • ${ receptData.blockId_1542.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1542.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1542.mangd) } ${ receptData.blockId_1542.ingrediens } 1 -- liten gul paprika CityGross
  • ${ receptData.blockId_1543.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1543.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1543.mangd) } ${ receptData.blockId_1543.ingrediens } 1 näve ruccolasallad
  • saften av 0,5 citron (helst ekologisk)
  • ${ receptData.blockId_1545.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1545.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1545.mangd) } ${ receptData.blockId_1545.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1546.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1546.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1546.mangd) } ${ receptData.blockId_1546.ingrediens } 0.50 krm salt

Sås

  • ${ receptData.blockId_1548.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1548.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1548.mangd) } ${ receptData.blockId_1548.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_1549.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1549.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1549.mangd) } ${ receptData.blockId_1549.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1549.mangd) } ${ receptData.blockId_1549.ingrediens } 4 msk finklippt dill CityGross
  • rivet skal av 0,5 citron (helst ekologisk)
  • svart- eller vitpeppar och ev. 1 krm salt

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå och dra under lock i 10 minuter.

Skölj grönsakerna och skär fänkålen i skivor, sockerärterna i strimlor och paprikan i bitar.

Blanda alla grönsakerna med de kokta fullkornen, citronsaft och olivolja. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med peppar och salt.

Fördela fullkorn- och grönsaksblandningen på två portionstallrikar. Snurra laxskivorna som rosor och lägg dem bredvid. Servera tillsammans med dillsåsen.

Tips!

Att använda ekologiska citroner är särskilt viktigt när man använder skalet!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1891
Energi kcal: 452
Fett: 22,9g
Mättat fett: 6,0g
Kolhydrater: 31,3g
Sockerarter: 7,2g
Fiber: 3,4g
Protein: 25,9g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information