Lax­ro­sor med goda gryn

Att äta okinor­diskt är bl a att äta lång­samt och med alla sin­nen, så att du hin­ner nju­ta. Med lax­ro­sor, grön­sa­ker och en här­lig sås är det lätt.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1538.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1538.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1538.mangd) } ${ receptData.blockId_1538.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1538.mangd) } ${ receptData.blockId_1538.ingrediens } 150 g kallrökt eller gravad lax Julrecept
  • ${ receptData.blockId_2233.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2233.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2233.mangd) } ${ receptData.blockId_2233.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_2444.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2444.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2444.mangd) } ${ receptData.blockId_2444.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_1540.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1540.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1540.mangd) } ${ receptData.blockId_1540.ingrediens } 0.50 -- fänkål (100 g) Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1541.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1541.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1541.mangd) } ${ receptData.blockId_1541.ingrediens } 0.50 -- ask sockerärtor (80 g) Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1542.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1542.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1542.mangd) } ${ receptData.blockId_1542.ingrediens } 1 -- liten gul paprika Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1543.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1543.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1543.mangd) } ${ receptData.blockId_1543.ingrediens } 1 näve ruccolasallad
  • saften av 0,5 citron (helst ekologisk)
  • ${ receptData.blockId_1545.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1545.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1545.mangd) } ${ receptData.blockId_1545.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1546.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1546.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1546.mangd) } ${ receptData.blockId_1546.ingrediens } 0.50 krm salt

Sås

  • ${ receptData.blockId_1548.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1548.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1548.mangd) } ${ receptData.blockId_1548.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_1549.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1549.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1549.mangd) } ${ receptData.blockId_1549.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1549.mangd) } ${ receptData.blockId_1549.ingrediens } 4 msk finklippt dill Julrecept
  • rivet skal av 0,5 citron (helst ekologisk)
  • svart- eller vitpeppar och ev. 1 krm salt

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå och dra under lock i 10 minuter.

Skölj grönsakerna och skär fänkålen i skivor, sockerärterna i strimlor och paprikan i bitar.

Blanda alla grönsakerna med de kokta fullkornen, citronsaft och olivolja. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med peppar och salt.

Fördela fullkorn- och grönsaksblandningen på två portionstallrikar. Snurra laxskivorna som rosor och lägg dem bredvid. Servera tillsammans med dillsåsen.

Tips!

Att använda ekologiska citroner är särskilt viktigt när man använder skalet!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1891
Energi kcal: 452
Fett: 22,9g
Mättat fett: 6,0g
Kolhydrater: 31,3g
Sockerarter: 7,2g
Fiber: 3,4g
Protein: 25,9g

Fler goda recept