Lax­bif­far med blom­migt mos

Lätt­la­ga­de, smak­ri­ka lax­bif­far med grönt, blom­migt mos – en per­fekt kom­bi­na­tion. Hund­ra­å­ring­ar­na på Oki­na­wa, som inspi­re­rar den okinor­dis­ka maten, gör tum­men upp.
Beräknat för
3 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1981.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1981.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1981.mangd) } ${ receptData.blockId_1981.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1981.mangd) } ${ receptData.blockId_1981.ingrediens } 300 g färsk laxfilé CityGross
  • ${ receptData.blockId_1982.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1982.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_1983.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1983.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1983.mangd) } ${ receptData.blockId_1983.ingrediens } 50 g kallrökt lax
  • ${ receptData.blockId_1984.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1984.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1984.mangd, receptData.blockId_1984.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_1985.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1985.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1985.mangd) } ${ receptData.blockId_1985.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1985.mangd) } ${ receptData.blockId_1985.ingrediens } 0.50 dl färsk dill, gräslök och persilja CityGross
  • rivet skal och saft av 0,5 lime
  • ${ receptData.blockId_1987.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1987.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1987.mangd) } ${ receptData.blockId_1987.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1987.mangd) } ${ receptData.blockId_1987.ingrediens } 0.50 tsk salt CityGross
  • ${ receptData.blockId_1988.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1988.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1988.mangd) } ${ receptData.blockId_1988.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_1989.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1989.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1989.mangd) } ${ receptData.blockId_1989.ingrediens } 1 msk rapsolja

Topping:

  • ${ receptData.blockId_2007.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2007.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2007.mangd) } ${ receptData.blockId_2007.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2007.mangd) } ${ receptData.blockId_2007.ingrediens } 50 g babyspenat CityGross

Blommigt mos:

Senap- och dillyoghurt:

  • ${ receptData.blockId_5269.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5269.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5269.mangd) } ${ receptData.blockId_5269.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_2002.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2002.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2002.mangd) } ${ receptData.blockId_2002.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2002.mangd) } ${ receptData.blockId_2002.ingrediens } 0.5 msk dijonsenap CityGross
  • ${ receptData.blockId_2003.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2003.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2003.mangd) } ${ receptData.blockId_2003.ingrediens } 2 msk hackad dill
  • ${ receptData.blockId_2004.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2004.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2004.mangd) } ${ receptData.blockId_2004.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2004.mangd) } ${ receptData.blockId_2004.ingrediens } 1 krm salt CityGross
  • rivet skal från 0,5 citron

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienserna till yoghurtsåsen i en skål.

Lägg de frusna grönsakerna i en kastrull med lättsaltat vatten och koka de mjuka ca 10 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka grönsakerna i kastrullen. Häll på grädden och vattnet och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

Skär laxfilén i mindre bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med ägg, kallrökt lax, lök och örter, mixa till en färs.

Krydda färsen med lime, salt och peppar och forma till biffar.

Stek biffarna på medelvärme i rapsolja i 3-5 minuter på varje sida (tills de är genomstekta), eller lägg de på grillen.

Servera biffarna tillsammans med moset och toppa med lite senaps- och dillyoghurt och babyspenat.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2984,08
Energi kcal: 478,33
Fett: 34,92g
Mättat fett: 11,53g
Kolhydrater: 8,06g
Sockerarter: 11,04g
Fiber: 3,41g
Protein: 32,51g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information