Lax med spe­nat- och pota­tisstomp

Lax är inte bara gott och nyt­tigt – den går dess­utom ofta snabbt att tilla­ga och sma­kar fan­tas­tiskt gott både varm som kall. Lax som är en fet fisk är en bra pro­te­inkäl­la och inne­hål­ler mas­sor av nyt­ti­ga fett­sy­ror, ome­ga 3 och D‑vitamin som är bra för både hjär­na, hjär­ta och kärl.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1424.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1424.ingrediens } 2 -- laxfiléer
  • ${ receptData.blockId_1425.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1425.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1425.mangd, receptData.blockId_1425.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_1426.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1426.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_1427.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1427.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1427.mangd) } ${ receptData.blockId_1427.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1428.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1428.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1428.mangd) } ${ receptData.blockId_1428.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1428.mangd) } ${ receptData.blockId_1428.ingrediens } 200 g färsk eller fryst spenat (upptinad) CityGross
  • ${ receptData.blockId_1429.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1429.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1429.mangd) } ${ receptData.blockId_1429.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1429.mangd, receptData.blockId_1429.ingrediensPlural, ) } 1 -- kokt potatis
  • ${ receptData.blockId_1430.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1430.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1430.mangd) } ${ receptData.blockId_1430.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_1431.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1431.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1431.mangd) } ${ receptData.blockId_1431.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:
Skala och skiva löken. Hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i oljan i en stekpanna.Tillsätt spenat och potatis. Mosa ihop och smaka av med salt, peppar och eventuellt citronsaft.Skär varje fiskfilé i två delar på längden lägg dem ovanpå stompet, strö över lite salt och peppar. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt stå och sjuda ca 10 minuter, tills fisken är genomkokt. Servera tillsammans med citronklyftor.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1753
Energi kcal: 423
Fett: 27,5g
Mättat fett: 4,8g
Kolhydrater: 12,0g
Sockerarter: 3,3g
Fiber: 3,1g
Protein: 28,1g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information