Lax med kvarn­gryns­sal­lad

Bra fet­ter från lax­en, fiber och vita­mi­ner från grönkå­len och natur­lig söt­ma från apel­si­nen. Fif­figt, kanske du säger. Okinor­diskt, säger vi.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2697.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2697.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2697.mangd) } ${ receptData.blockId_2697.ingrediens } 2 bitar laxfilé à 150 g utan skinn
  • ${ receptData.blockId_2698.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2698.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2698.mangd) } ${ receptData.blockId_2698.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2699.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2699.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2699.mangd) } ${ receptData.blockId_2699.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2700.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2700.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2700.mangd) } ${ receptData.blockId_2700.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • Kvarngrynssallad:

  • ${ receptData.blockId_2702.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2702.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2702.mangd) } ${ receptData.blockId_2702.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2702.mangd) } ${ receptData.blockId_2702.ingrediens } 1.50 dl okokta kvarngryn (3 dl kokta)
  • ${ receptData.blockId_2703.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2703.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2703.mangd) } ${ receptData.blockId_2703.ingrediens } 75 g sockerärter
  • ${ receptData.blockId_2704.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2704.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2704.mangd) } ${ receptData.blockId_2704.ingrediens } 50 g grönkål
  • ${ receptData.blockId_2705.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2705.ingrediens } 1 -- apelsin
  • ${ receptData.blockId_2706.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2706.ingrediens } 0.25 -- granatäpple
  • ${ receptData.blockId_2707.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2707.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2707.mangd) } ${ receptData.blockId_2707.ingrediens } 0.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_2708.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2708.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2708.mangd) } ${ receptData.blockId_2708.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2709.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2709.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2709.mangd) } ${ receptData.blockId_2709.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:
Koka kvarngrynen enligt anvisningar på förpackningen.
Skölj sockerärtorna och dela dem i strimlor. Skölj grönkålen och grovstrimla den. Massera vitkål och grönkål med olivolja, salt och peppar. Filea apelsinen och pressa ur saften. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna.
Lägg kvarngrynen i en skål och blanda ner sockerärtor, apelsinsaft, grönkål och granatäpple. Krydda laxen med salt och vitpeppar och stek den 2-3 minuter på medelvärme på båda sidor.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2018,96
Energi kcal: 484,05
Fett: 17,2g
Mättat fett: 3,1g
Kolhydrater: 52,59g
Sockerarter: 11,34g
Fiber: 13,82g
Protein: 22,87g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept