Lax med kvarn­gryns­sal­lad

Bra fet­ter från lax­en, fiber och vita­mi­ner från grönkå­len och natur­lig söt­ma från apel­si­nen. Fif­figt, kanske du säger. Okinor­diskt, säger vi.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2697.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2697.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2697.mangd) } ${ receptData.blockId_2697.ingrediens } 2 bitar laxfilé à 150 g utan skinn
  • ${ receptData.blockId_2698.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2698.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2698.mangd) } ${ receptData.blockId_2698.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2699.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2699.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2699.mangd) } ${ receptData.blockId_2699.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2700.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2700.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2700.mangd) } ${ receptData.blockId_2700.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • Kvarngrynssallad:

  • ${ receptData.blockId_2702.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2702.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2702.mangd) } ${ receptData.blockId_2702.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2702.mangd) } ${ receptData.blockId_2702.ingrediens } 1.50 dl okokta kvarngryn (3 dl kokta)
  • ${ receptData.blockId_2703.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2703.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2703.mangd) } ${ receptData.blockId_2703.ingrediens } 75 g sockerärter
  • ${ receptData.blockId_2704.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2704.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2704.mangd) } ${ receptData.blockId_2704.ingrediens } 50 g grönkål
  • ${ receptData.blockId_2705.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2705.ingrediens } 1 -- apelsin
  • ${ receptData.blockId_2706.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2706.ingrediens } 0.25 -- granatäpple
  • ${ receptData.blockId_2707.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2707.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2707.mangd) } ${ receptData.blockId_2707.ingrediens } 0.50 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_2708.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2708.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2708.mangd) } ${ receptData.blockId_2708.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2709.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2709.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2709.mangd) } ${ receptData.blockId_2709.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:
Koka kvarngrynen enligt anvisningar på förpackningen.
Skölj sockerärtorna och dela dem i strimlor. Skölj grönkålen och grovstrimla den. Massera vitkål och grönkål med olivolja, salt och peppar. Filea apelsinen och pressa ur saften. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna.
Lägg kvarngrynen i en skål och blanda ner sockerärtor, apelsinsaft, grönkål och granatäpple. Krydda laxen med salt och vitpeppar och stek den 2-3 minuter på medelvärme på båda sidor.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2018,96
Energi kcal: 484,05
Fett: 17,2g
Mättat fett: 3,1g
Kolhydrater: 52,59g
Sockerarter: 11,34g
Fiber: 13,82g
Protein: 22,87g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information