Fisk är nyt­tigt, full­korn är fiber­rikt, pep­par­rot har sting och rät­ten är både snabb- och lätt­la­gad. Behö­ver vi säga mer?
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_39261.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39261.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39261.mangd) } ${ receptData.blockId_39261.ingrediens } 2 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_39262.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39262.ingrediens } 1 -- fänkål
  • ${ receptData.blockId_39263.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39263.ingrediens } 2 -- gulbetor
  • ${ receptData.blockId_39264.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39264.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39264.mangd) } ${ receptData.blockId_39264.textFore | vuePlura( receptData.blockId_39264.mangd) } ${ receptData.blockId_39264.ingrediens } 100 g färsk grönkål
  • 1 knippe dill
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 500 g varmrökt lax
  • Okinordisk dressing:

  • ${ receptData.blockId_39269.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39269.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39269.mangd) } ${ receptData.blockId_39269.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_39270.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39270.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39270.mangd) } ${ receptData.blockId_39270.ingrediens } 0.25 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_39271.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39271.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39271.mangd) } ${ receptData.blockId_39271.ingrediens } 0.25 dl vit balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_39272.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39272.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39272.mangd) } ${ receptData.blockId_39272.ingrediens } 1 msk dijonsenap

Pepparrotscréme:

  • ${ receptData.blockId_31359.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31359.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31359.mangd) } ${ receptData.blockId_31359.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_31360.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31360.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31360.mangd) } ${ receptData.blockId_31360.ingrediens } 2 msk riven pepparrot
  • ${ receptData.blockId_31361.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31361.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31361.mangd) } ${ receptData.blockId_31361.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_31362.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31362.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31362.mangd) } ${ receptData.blockId_31362.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Betsallad: Tillaga havren enligt anvisningar på förpackningen. Ansa fänkålen och hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. Skölj betorna och hyvla de tunt. Skär grönkålen i mindre bitar. Hacka dillen.

”Massera” grönkålen med lite av dressingen. Blanda ihop havre, fänkål, betor, grönkål och dill. Ringla över en del av dressingen och blanda om. Servera eventuellt resten till.

Toppa med sesamfrön. Servera med varmrökt lax och pepparrots crème.

Okinordisk dressing: Mixa alla ingredienserna till dressingen med en stavmixer.

Pepparrotscrème: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2582,22
Energi kcal: 614,64
Fett: 35,47g
Mättat fett: 6,32g
Kolhydrater: 34,7g
Sockerarter: 11,04g
Fiber: 7,42g
Protein: 35,91g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information