Lax i ugn – allt på en plåt

Stres­sad? Då kan vi hjäl­pa dig med mid­da­gen. Fis­ken skö­ter sig själv i ugnen till­sam­mans med kli­mats­mar­ta, nyt­ti­ga rot­fruk­ter. Bli inte för­vå­nad om resul­ta­tet är så gott att du ser­ve­rar rät­ten på näs­ta fest.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser


  Gör så här:

  Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna och skär de i mindre. Ansa fänkålen och skär på längden i fyra delar. Lägg havren i en ugnsform och häll på vatten. Lägg rödbetor, fänkål och rotfrukterna över havren så den täcks. Ringla rapsolja och 2 krm salt över grönsakerna. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 30 min. Skär fisken om den är färsk i bitar och blanda med citronskal, citronsaft, 1 tsk salt och peppar. Ta ut plåten och fördela fisken över grönsakerna och ställ formen i ugnen ytterligare ca 15 min. Dekorera gärna med dill.

  Getost crème: Mosa getosten med en gaffel och blanda med matyoghurt, dill, salt och peppar.

  Tips!

  Det går även bra att byta ut getosten till fetaost.

  Näringsvärde per portion
  Energi kJ: 2637,36
  Energi kcal: 626,61
  Fett: 36,48g
  Mättat fett: 10,03g
  Kolhydrater: 29,5g
  Sockerarter: 14,8g
  Fiber: 7,88g
  Protein: 39,08g

  Fler goda recept

  Lägg till din mailadress

  Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

  Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information