Lång­pan­ne­bröd med full­korns­hav­re

Lätt­ba­kat, saf­tigt bröd som fif­figt nog går att baka med oli­ka mjöl­sor­ter. Eftersom vi tän­ker okinor­diskt blan­dar vi i full­korns­hav­re och bju­der in vän­ner till sön­dags­fru­kosten, brun­chen eller buffén. Ta en ski­va till.

Ingredienser


Gör så här:

Tillaga fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Tillsätt lite av vätskan i jästen så den löser upp sig. Tillsätt resten av vätskan och övriga ingredienser.

Arbeta ihop degen i en köksmaskin eller för hand i ca 10 minuter.

Häll degen (den ska vara lös) i en ugnsplåt med bakplåtspapper och platta ut den så den täcker hela. Skär degen i djupa, jämna rutor och låt den jäsa under plastfolie 40 minuter eller en fuktig bakduk.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla degen med vatten och strö över fullkornshavre. Grädda brödet ca 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna och bryt sen i bitar.

Tips!

Har du ”trötta” morötter hemma? Riv dem och blanda ner i degen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 481,53
Energi kcal: 115,01
Fett: 2,55g
Mättat fett: 0,37g
Kolhydrater: 19,14g
Sockerarter: 1,85g
Fiber: 1,11g
Protein: 3,12g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information