Kyck­ling­kött­bul­lar med ugns­ba­ka­de rot­fruk­ter och citront­zat­zi­ki

Den okinor­dis­ka maten inne­hål­ler myc­ket full­korn. Kött­bul­lar­na görs på kyck­ling­färs och hirs, som gör dem extra saf­ti­ga och ful­la av pro­te­in. Hirs är ett små­fr­ö­igt sädesslag med anor från stenåldern.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

Citrontzatziki

  • ${ receptData.blockId_1854.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1854.ingrediens } 0.25 -- gurka
  • ${ receptData.blockId_1855.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1855.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1855.mangd) } ${ receptData.blockId_1855.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1855.mangd) } ${ receptData.blockId_1855.ingrediens } 2 krm salt CityGross
  • ${ receptData.blockId_1856.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1856.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1856.mangd) } ${ receptData.blockId_1856.ingrediens } 1 dl matlagningsyoghurt
  • ${ receptData.blockId_1857.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1857.ingrediens } 1 -- liten pressad vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_1858.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1858.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1858.mangd) } ${ receptData.blockId_1858.ingrediens } 1 msk hackad persilja
  • Rivet skal av 0,5 citron
  • ${ receptData.blockId_1860.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1860.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1860.mangd) } ${ receptData.blockId_1860.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1860.mangd) } ${ receptData.blockId_1860.ingrediens } 1 krm salt CityGross

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.

Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen, tillsammans med 1 tsk grönsaksbuljongpulver.

Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan av rivjärnet. Lägg i en sil och strö över salt. Låt den rinna av i ca 20 minuter.

Rör ihop yoghurt, gurka, vitlök, persilja och citronskal. Krydda eventuellt med lite mer salt.

Smörj en ugnssäker form med lite raps- eller olivolja. Lägg i de frysta grönsakerna i formen och häll på oljan och blanda runt. Krydda med salt och peppar. Ställ in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills de är färdiga (fått lätt färg och är genomvarma). Rör gärna om en gång under tillagningen.

Värm köttbullarna enligt anvisning på förpackningen. Servera köttbullarna med rotfrukterna, fyra nordiska fullkorn och tzatzikin.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2042,55
Energi kcal: 488,2
Fett: 20,18g
Mättat fett: 7,71g
Kolhydrater: 49,74g
Sockerarter: 11,58g
Fiber: 6,85g
Protein: 22,98g
Laktos: 0,04g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information