Kyck­ling­kött­bul­lar med ugns­ba­ka­de rot­fruk­ter och brun­sås

En klas­si­ker på nytt sätt. Med kyck­ling­färs och vege­ta­risk brun­sås, var­ma rot­fruk­ter och kris­pigt full­korn. Det är nytän­kan­de med nor­dis­ka sma­ker. Okinor­disk mat, helt enkelt.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader.

Lägg lingonen i en skål tillsammans med honungen. Rör om några gånger tills lingonen tinat.

Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen, tillsammans med 1 tsk grönsaksbuljongpulver.

Smörj en ugnssäker form med t ex lite raps- eller olivolja.

Skala löken och skär den i klyftor. Lägg i de frysta grönsakerna och löken i formen, häll på olja och strö över hackad persilja. Krydda med salt och peppar.

Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de är färdiga (fått lätt färg och är genomvarma). Rör gärna om en gång under tillagningen.

Värm köttbullarna och såsen enligt anvisning på paketen.

Servera köttbullarna tillsammans med de varma grönsakerna, fullkornen, såsen och lingonen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1861,41
Energi kcal: 444,26
Fett: 11,05g
Mättat fett: 1,95g
Kolhydrater: 59,26g
Sockerarter: 18,87g
Fiber: 10,53g
Protein: 20,89g
Laktos: 0,04g

Fler goda recept