Kyck­ling­kött­bul­lar med rot­frukt­s­mos

Saf­ti­ga kött­bul­lar med kyck­ling­färs och hirs, klas­si­ker med en modern twist. Med rot­fruk­ter­na blir det vac­kert och gott. Pre­cis som det ska vara med den okinor­dis­ka maten.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Lägg ner lingon i en skål tillsammans med honung. Rör om några gånger tills lingonen tinat och allt blandats ihop.

Lägg de frysta rotfrukterna i en kastrull med vatten och buljong. Koka tills de är mjuka (8 - 10 minuter).

Häll av vattnet men spara ½ dl. Mixa till ett mos och häll på det sparade vattnet.

Krydda med peppar, persilja och rapsolja. Blanda om.

Värm köttbullarna enligt anvisning på paketet.

Servera köttbullarna med mos och lingon och skivad gurka. Toppa med Okivi Fullkornskrisp.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1458,64
Energi kcal: 348,21
Fett: 10,29g
Mättat fett: 1,51g
Kolhydrater: 39,91g
Sockerarter: 17,34g
Fiber: 7,76g
Protein: 19,43g
Laktos: 0,04g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information