Kyck­ling­kött­bul­lar med per­sil­je­rot­mos

Två klas­si­ker i modern tapp­ning. Kött­bul­lar­na görs på kyck­ling­färs och hirs och mosen på per­sil­je­rot. Tan­ke­sät­tet kom­mer från Oki­na­wa, sma­ker­na från Nor­den. Det är okinor­diskt, helt enkelt.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2480.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2480.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2480.mangd) } ${ receptData.blockId_2480.ingrediens } 200 g Okivi Kycklingköttbullar Mathem
  • ${ receptData.blockId_2481.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2481.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2481.mangd) } ${ receptData.blockId_2481.ingrediens } 1 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem
  • Persiljerotmos:

  • ${ receptData.blockId_1826.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1826.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1826.mangd) } ${ receptData.blockId_1826.ingrediens } 150 g persiljerot
  • ${ receptData.blockId_1827.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1827.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1827.mangd) } ${ receptData.blockId_1827.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1827.mangd, receptData.blockId_1827.ingrediensPlural, ) } 150 g palsternacka
  • ${ receptData.blockId_1828.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1828.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1828.mangd) } ${ receptData.blockId_1828.ingrediens } 3 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_1829.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1829.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1829.mangd) } ${ receptData.blockId_1829.ingrediens } 1 tsk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_1830.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1830.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1830.mangd) } ${ receptData.blockId_1830.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1830.mangd) } ${ receptData.blockId_1830.ingrediens } 2 msk hackad persilja Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1831.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1831.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1831.mangd) } ${ receptData.blockId_1831.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1832.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1832.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1832.mangd) } ${ receptData.blockId_1832.ingrediens } 1 -- nypa salt Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1833.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1833.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1833.mangd) } ${ receptData.blockId_1833.ingrediens } 1 -- nypa vitpeppar Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1834.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1834.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1834.mangd) } ${ receptData.blockId_1834.ingrediens } 1 -- nypa finriven muskotnöt (valfritt)
  • ${ receptData.blockId_1835.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1835.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1835.mangd) } ${ receptData.blockId_1835.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1835.mangd) } ${ receptData.blockId_1835.ingrediens } 1 tsk hackad persilja Julrecept (valfritt)
  • ${ receptData.blockId_1836.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1836.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1836.mangd) } ${ receptData.blockId_1836.ingrediens } 50 g bladsallad

Gör så här:
Skala persiljerot och palsternackor. Skär dem i mindre bitar och koka dem mjuka i vatten och lantbuljong under lock. Häll av vattnet, förutom ca ½ dl som du sparar.

Ta upp och mixa grönsakerna till ett mos med en mixerstav eller liknande. Lägg tillbaka moset i kastrullen tillsammans med det sparade vattnet. Mixa ihop. Krydda med salt, vitpeppar, ev. muskotnöt och persilja. Rör om.

Värm köttbullarna enligt anvisning på paketet.

Lägg upp på tallrikar, toppa med fullkornskrisp och servera tillsammans med en grönsallad.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1198,43
Energi kcal: 286,74
Fett: 7,94g
Mättat fett: 1,28g
Kolhydrater: 31,41g
Sockerarter: 9,52g
Fiber: 4,66g
Protein: 19,05g
Laktos: 0,04g

Fler goda recept