Kyck­ling­kött­bul­lar med mus­tig tomat­sås

Enk­la och goda kött­bul­lar som pas­sar hela famil­jen och som kan kryd­das lite som man vill. Pro­va gär­na att till­sät­ta lite riven vit­lök och här­li­ga ört­kryd­dor som exem­pel­vis per­sil­ja, basi­li­ka och tim­jan. Det går även bra att göra bif­far och jär­par av kyck­ling­fär­sen för vari­a­tio­nens skull.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1406.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1406.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1406.mangd) } ${ receptData.blockId_1406.ingrediens } 400 g kycklingfärs
  • ${ receptData.blockId_1407.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1407.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1407.mangd) } ${ receptData.blockId_1407.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1407.mangd) } ${ receptData.blockId_1407.ingrediens } 1 dl kokt bulgur
  • ${ receptData.blockId_1408.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1408.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_1409.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1409.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1409.mangd) } ${ receptData.blockId_1409.ingrediens } 1 msk havremjöl
  • ${ receptData.blockId_1410.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1410.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1410.mangd) } ${ receptData.blockId_1410.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_1411.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1411.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1411.mangd) } ${ receptData.blockId_1411.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Mustig tomatsås

  • ${ receptData.blockId_1414.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1414.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1414.mangd) } ${ receptData.blockId_1414.ingrediens } 1 -- burk/tetra krossade tomater (400 g)
  • ${ receptData.blockId_1415.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1415.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1415.mangd) } ${ receptData.blockId_1415.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1415.mangd, receptData.blockId_1415.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_1416.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1416.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1416.mangd, receptData.blockId_1416.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_1417.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1417.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1417.mangd, receptData.blockId_1417.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
  • ${ receptData.blockId_1418.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1418.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1418.mangd) } ${ receptData.blockId_1418.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1419.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1419.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1419.mangd) } ${ receptData.blockId_1419.ingrediens } 1 krm salt
  • svartpeppar efter smak

Gör så här:
Blanda kycklingfärs, de kokta grynen, ägg, havremjöl, salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla ca 5 minuter.

Forma smeten till 20 bollar med sked och fuktade händer. Stek köttbullarna på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Servera tillsammans med tomatsås, bönpasta (typ tagliatelle) och rostade rotfrukter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2473
Energi kcal: 594
Fett: 25,5g
Mättat fett: 4,8g
Kolhydrater: 37,7g
Sockerarter: 18,0g
Fiber: 14,7g
Protein: 45,2g

Fler goda recept