Kyck­ling­kött­bul­lar med mus­tig tomat­sås

Enk­la och goda kött­bul­lar som pas­sar hela famil­jen och som kan kryd­das lite som man vill. Pro­va gär­na att till­sät­ta lite riven vit­lök och här­li­ga ört­kryd­dor som exem­pel­vis per­sil­ja, basi­li­ka och tim­jan. Det går även bra att göra bif­far och jär­par av kyck­ling­fär­sen för vari­a­tio­nens skull.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

Mustig tomatsås

  • ${ receptData.blockId_1414.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1414.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1414.mangd) } ${ receptData.blockId_1414.ingrediens } 1 -- burk/tetra krossade tomater (400 g)
  • ${ receptData.blockId_1415.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1415.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1415.mangd) } ${ receptData.blockId_1415.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1415.mangd, receptData.blockId_1415.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_1416.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1416.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1416.mangd, receptData.blockId_1416.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_1417.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1417.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1417.mangd, receptData.blockId_1417.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
  • ${ receptData.blockId_1418.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1418.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1418.mangd) } ${ receptData.blockId_1418.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1419.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1419.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1419.mangd) } ${ receptData.blockId_1419.ingrediens } 1 krm salt
  • svartpeppar efter smak

Gör så här:
Tillaga fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen. Blanda kycklingfärs, de fullkornshavren, ägg, havremjöl, salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla ca 5 minuter.

Forma smeten till 20 bollar med sked och fuktade händer. Stek köttbullarna på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Skala löken, skär den i halvor och skär sedan på längden i tunna skivor.

Skala och hacka vitlöken. Skär tomaten i småbitar.

Värm upp oljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa tills löken börjar få lite färg.

Tillsätt tomaten och fräs i ytterligare några minuter.

Häll på krossade tomater. Låt puttra och koka ihop ca 10-15 minuter.

Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

Servera kycklingköttbullarna med tomatsås, bönpasta (typ tagliatelle) och rostade rotfrukter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1321,55
Energi kcal: 315,94
Fett: 17,5g
Mättat fett: 6,33g
Kolhydrater: 18,11g
Sockerarter: 8,11g
Fiber: 3,59g
Protein: 18,85g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information