Kyck­ling­kött­bul­lar med mus­tig tomat­sås

Enk­la och goda kött­bul­lar som pas­sar hela famil­jen och som kan kryd­das lite som man vill. Pro­va gär­na att till­sät­ta lite riven vit­lök och här­li­ga ört­kryd­dor som exem­pel­vis per­sil­ja, basi­li­ka och tim­jan. Det går även bra att göra bif­far och jär­par av kyck­ling­fär­sen för vari­a­tio­nens skull.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_41105.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41105.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41105.mangd) } ${ receptData.blockId_41105.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_41106.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41106.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41106.mangd) } ${ receptData.blockId_41106.ingrediens } 400 g kycklingfärs
  • ${ receptData.blockId_41107.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41107.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_41108.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41108.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41108.mangd) } ${ receptData.blockId_41108.ingrediens } 1 msk havremjöl
  • ${ receptData.blockId_41109.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41109.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41109.mangd) } ${ receptData.blockId_41109.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_41110.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41110.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41110.mangd) } ${ receptData.blockId_41110.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • Till servering:

  • 280 g bönpasta (typ tagliatelle)
  • 500 g blandade rotfrukter som t ex rödbetor, palsternacka och morot. Alt 500 g Okivi Nordiska rotfrukter

Mustig tomatsås

  • ${ receptData.blockId_1414.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1414.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1414.mangd) } ${ receptData.blockId_1414.ingrediens } 1 -- burk/tetra krossade tomater (400 g)
  • ${ receptData.blockId_1415.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1415.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1415.mangd) } ${ receptData.blockId_1415.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1415.mangd, receptData.blockId_1415.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_1416.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1416.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1416.mangd, receptData.blockId_1416.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_1417.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1417.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1417.mangd, receptData.blockId_1417.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
  • ${ receptData.blockId_1418.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1418.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1418.mangd) } ${ receptData.blockId_1418.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1419.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1419.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1419.mangd) } ${ receptData.blockId_1419.ingrediens } 1 krm salt
  • svartpeppar efter smak

Gör så här:
Tillaga fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen. Blanda kycklingfärs, fullkornshavren, ägg, havremjöl, salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla ca 5 minuter.

Forma smeten till 20 bollar med sked och fuktade händer. Stek köttbullarna på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Skala löken, skär den i halvor och skär sedan på längden i tunna skivor.

Skala och hacka vitlöken. Skär tomaten i småbitar.

Värm upp oljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa tills löken börjar få lite färg.

Tillsätt tomaten och fräs i ytterligare några minuter.

Häll på krossade tomater. Låt puttra och koka ihop ca 10-15 minuter.

Sätt ugnen på grill och 250°. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form, salta och peppra och ringla över olja. Sätt in i ugnen 10-15 minuter, tills de fått fin färg.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

Servera kycklingköttbullarna med tomatsås, bönpasta (typ tagliatelle) och rostade rotfrukter.

Tänk på att:

Den här måltiden är mycket rik på protein och har låg kolhydratmängd, så om du behöver mer kolhydrater kan du lägga till en fullkornssmörgås med grönsaker på och /eller ta en frukt till efterrätt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2595,3
Energi kcal: 619,19
Fett: 23,9g
Mättat fett: 7,68g
Kolhydrater: 40,62g
Sockerarter: 21,1g
Fiber: 18,3g
Protein: 50,12g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information