Kyck­ling­kött­bul­lar med grön­saks­gra­täng

Den okinor­dis­ka maten är extra noga med råva­ror­na och balan­sen. Som i den­na krä­mi­ga gra­täng med färg­gla­da grön­sa­ker och bönor. Per­fekt till köttbullarna.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en ugnssäker form med olja. Lägg i de frusna grönsakerna.

Skala och hacka vitlöken och fräs den i en kastrull.

Vispa ihop grädde, vatten, buljongpulver och svartpeppar och häll det över vitlöken och låt koka ihop några minuter på svag värme, till en lätt simmig sås.

Häll såsen över grönsakerna och toppa med parmesan. Ställ in i ugnen ca 25-30 minuter, tills gratängen fått fin färg.

Strö över den hackade persiljan.

Värm köttbullarna enligt anvisning på förpackningen.

Servera tillsammans!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1556,01
Energi kcal: 371,14
Fett: 21,38g
Mättat fett: 9,85g
Kolhydrater: 18,61g
Sockerarter: 6,58g
Fiber: 3,37g
Protein: 24,63g
Laktos: 0,04g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information