Kyck­ling­kött­bul­lar i tomat­sås med zuc­chi­nis­paghet­ti

Grön­sa­ker är basen i den okinor­dis­ka maten (de är ju både goda och nyt­ti­ga). Här gör vi spaghet­ti av zuc­chi­ni och ser­ve­rar tomat­sås med sting.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

Tomatsås:

  • ${ receptData.blockId_2073.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2073.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2073.mangd) } ${ receptData.blockId_2073.ingrediens } 1 -- liten gul lök CityGross
  • ${ receptData.blockId_2074.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2074.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2074.mangd, receptData.blockId_2074.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_2075.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2075.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2075.mangd) } ${ receptData.blockId_2075.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_2076.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2076.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2076.mangd) } ${ receptData.blockId_2076.ingrediens } 0.5 -- burk/tetra krossade tomater (200 gram) CityGross
  • ${ receptData.blockId_2077.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2077.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2077.mangd) } ${ receptData.blockId_2077.ingrediens } 1 msk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_2078.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2078.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2078.mangd) } ${ receptData.blockId_2078.ingrediens } 1 tsk honung
  • ${ receptData.blockId_2079.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2079.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2079.mangd) } ${ receptData.blockId_2079.ingrediens } 1 krm sambal olek
  • ${ receptData.blockId_2541.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2541.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2541.mangd) } ${ receptData.blockId_2541.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2541.mangd) } ${ receptData.blockId_2541.ingrediens } 1 msk hackad basilika
  • salt och svartpeppar efter smak

Gör såhär:

Skala och hacka lök och vitlök.

Värm upp oljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa tills löken börjar få lite färg.

Häll på krossade tomater, buljongpulver, honung och sambal olek.

Låt puttra och koka ihop ca 10-15 minuter. Krydda med hackad basilika, ev salt och peppar.

Skölj zucchinin och hyvla den i tunna skivor med en potatisskalare eller använd en grönsakssvarv om du har en sådan.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner zucchinin i 5-10 sekunder i det kokande vattnet. Häll av vattnet genom ett durkslag.

Värm köttbullarna enligt anvisning på förpackningen.

Blanda ihop zucchini med tomatsås och köttbullar. Toppa med riven parmesanost.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1430,41
Energi kcal: 341,7
Fett: 14,23g
Mättat fett: 3,95g
Kolhydrater: 28,53g
Sockerarter: 15,49g
Fiber: 1,9g
Protein: 22,38g
Laktos: 0,04g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information