Kyck­ling­jär­par med tomat och bön­sal­lad

Smak­ri­ka och saf­ti­ga jär­par på kyck­ling­färs kryd­da­de med per­sil­ja som är både gott och nyt­tigt. Till det en fräsch tomat- och bön­sal­lad fylld med fiber från bönor­na och lyko­pen från tomaterna
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_24598.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24598.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24598.mangd) } ${ receptData.blockId_24598.ingrediens } 200 g kycklingfärs
  • ${ receptData.blockId_24599.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24599.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_24600.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24600.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24600.mangd) } ${ receptData.blockId_24600.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_24601.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24601.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24601.mangd) } ${ receptData.blockId_24601.ingrediens } 0.50 msk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_24602.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24602.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24602.mangd) } ${ receptData.blockId_24602.textFore | vuePlura( receptData.blockId_24602.mangd) } ${ receptData.blockId_24602.ingrediens } 0.50 dl hackad persilja
  • ${ receptData.blockId_24603.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24603.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24603.mangd) } ${ receptData.blockId_24603.ingrediens } 0.25 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_24604.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24604.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24604.mangd) } ${ receptData.blockId_24604.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja att steka i

Tomat och bönsallad

  • ${ receptData.blockId_1085.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1085.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1085.mangd) } ${ receptData.blockId_1085.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1085.mangd) } ${ receptData.blockId_1085.ingrediens } 1.5 dl okokta kvarngryn (3 dl kokta)
  • ${ receptData.blockId_1086.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1086.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1086.mangd) } ${ receptData.blockId_1086.ingrediens } 1 -- knippe persilja
  • ${ receptData.blockId_1087.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1087.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1087.mangd) } ${ receptData.blockId_1087.ingrediens } 125 g tomater gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_1088.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1088.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1088.mangd) } ${ receptData.blockId_1088.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1088.mangd, receptData.blockId_1088.ingrediensPlural, ) } 0.5 st rödlök
  • ${ receptData.blockId_1089.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1089.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1089.mangd) } ${ receptData.blockId_1089.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1089.mangd) } ${ receptData.blockId_1089.ingrediens } 1 dl blandade kokta bönor

Dressing

  • ${ receptData.blockId_1092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1092.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1092.mangd) } ${ receptData.blockId_1092.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1093.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1093.mangd) } ${ receptData.blockId_1093.ingrediens } 0.25 dl vit balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_1094.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1094.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1094.mangd) } ${ receptData.blockId_1094.ingrediens } 0.5 msk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_1095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1095.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1095.mangd) } ${ receptData.blockId_1095.ingrediens } 1 -- nypa torkad dragon CityGross

Gör så här:

Kycklingjärpar: Tillaga fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen.Blanda kycklingfärs, ägg, fullkornshavre dijonsenap, persilja, salt och peppar i en bunke. Blanda ihop allt och forma till järpar med blöta händer eller vattensköljd sked.

Stek eller grilla järparna runt om några minuter på varje sida tills de är genomstekta, ca 5 minuter.

Tomat och bönsallad: Koka kvarngrynen enligt anvisning på förpackningen. Hacka persiljan, skölj tomaterna och skär de i halvor. Skala löken och skär den i skivor. Lägg kvarngryn i en skål eller på ett fat och blanda ner tomater, lök, bönor och persilja.

Häll på 1-2 msk av dressingen och blanda om.

Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en bägare, och kör några varv med en stavmixer tills ingredienserna är väl fördelade. Späd ev. med lite vatten. Häll 1-2 msk av dressingen över salladen och blanda om.

Servera!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2056,07
Energi kcal: 490,8
Fett: 22,18g
Mättat fett: 3,61g
Kolhydrater: 37,32g
Sockerarter: 6,73g
Fiber: 6,44g
Protein: 31,18g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information