Kyck­ling­jär­par med tomat och bön­sal­lad

Smak­ri­ka och saf­ti­ga jär­par på kyck­ling­färs kryd­da­de med per­sil­ja som är både gott och nyt­tigt. Till det en fräsch tomat- och bön­sal­lad fylld med fiber från bönor­na och lyko­pen från tomaterna
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1075.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1075.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1075.mangd) } ${ receptData.blockId_1075.ingrediens } 250 g kycklingfärs
  • ${ receptData.blockId_1076.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1076.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_1077.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1077.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1077.mangd) } ${ receptData.blockId_1077.ingrediens } 0.50 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_1078.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1078.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1078.mangd) } ${ receptData.blockId_1078.ingrediens } 0.50 msk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_1079.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1079.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1079.mangd) } ${ receptData.blockId_1079.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1079.mangd) } ${ receptData.blockId_1079.ingrediens } 0.50 dl hackad persilja
  • ${ receptData.blockId_1080.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1080.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1080.mangd) } ${ receptData.blockId_1080.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_1081.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1081.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1081.mangd) } ${ receptData.blockId_1081.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Tomat och bönsallad

  • ${ receptData.blockId_1085.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1085.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1085.mangd) } ${ receptData.blockId_1085.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1085.mangd) } ${ receptData.blockId_1085.ingrediens } 1.5 dl okokta kvarngryn (3 dl kokta)
  • ${ receptData.blockId_1086.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1086.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1086.mangd) } ${ receptData.blockId_1086.ingrediens } 1 -- knippe persilja
  • ${ receptData.blockId_1087.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1087.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1087.mangd) } ${ receptData.blockId_1087.ingrediens } 125 g tomater gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_1088.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1088.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1088.mangd) } ${ receptData.blockId_1088.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1088.mangd, receptData.blockId_1088.ingrediensPlural, ) } 0.5 st rödlök
  • ${ receptData.blockId_1089.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1089.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1089.mangd) } ${ receptData.blockId_1089.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1089.mangd) } ${ receptData.blockId_1089.ingrediens } 1 dl blandade kokta bönor

Dressing

  • ${ receptData.blockId_1092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1092.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1092.mangd) } ${ receptData.blockId_1092.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1093.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1093.mangd) } ${ receptData.blockId_1093.ingrediens } 0.25 dl vit balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_1094.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1094.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1094.mangd) } ${ receptData.blockId_1094.ingrediens } 0.5 msk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_1095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1095.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1095.mangd) } ${ receptData.blockId_1095.ingrediens } 1 -- nypa torkad dragon Julrecept

Gör så här:
Vispa upp ett ägg i en bunke och lägg ner havregrynen. Låt blandningen stå och svälla 5-10 minuter.

Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en bägare, och kör några varv med en stavmixer tills ingredienserna är väl fördelade.

Späd ev. med lite vatten.

Koka grynen enligt anvisning på paketet.

Hacka persiljan, skölj tomaterna och skär de i halvor. Skala löken och skär den i skivor.

Lägg de kokta grynen i en skål eller på ett fat och lägg ner tomater, lök, bönor och persilja. Häll på 1-2 msk av dressingen och blanda om

Blanda ner kycklingfärs, dijonsenap, persilja, salt och peppar i bunken med ägg och havregryn. Blanda ihop allt och forma till järpar med blöta händer eller vattensköljd sked.

Stek eller grilla järparna runt om några minuter på varje sida tills de är genomstekta, ca 5 minuter.

Servera järparna med salladen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 3057
Energi kcal: 733,71
Fett: 38,67g
Mättat fett: 4,89g
Kolhydrater: 43,52g
Sockerarter: 9,36g
Fiber: 6,1g
Protein: 46,69g

Fler goda recept