Okinor­disk kyck­ling­gry­ta med rött råris

Rött ris är ett full­korns­ris och natur­lig käl­la till fiber. Det har en nötig och fyl­lig smak och är gott till gry­tor men ock­så som bas i en matig sallad.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2636.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2636.ingrediens } 4 -- kycklingfileér
  • ${ receptData.blockId_2637.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2637.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2637.mangd, receptData.blockId_2637.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_2638.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2638.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2638.mangd, receptData.blockId_2638.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_2639.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2639.ingrediens } 0.50 -- zucchini eller en liten
  • ${ receptData.blockId_2640.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2640.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2640.mangd) } ${ receptData.blockId_2640.ingrediens } 1 -- burk hela tomater
  • ${ receptData.blockId_2641.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2641.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2641.mangd) } ${ receptData.blockId_2641.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_2642.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2642.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2642.mangd) } ${ receptData.blockId_2642.ingrediens } 1 msk tomatpuré
  • ${ receptData.blockId_2643.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2643.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2643.mangd) } ${ receptData.blockId_2643.ingrediens } 1 msk balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_2644.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2644.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2644.mangd) } ${ receptData.blockId_2644.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2644.mangd) } ${ receptData.blockId_2644.ingrediens } 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • ${ receptData.blockId_2645.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2645.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2645.mangd) } ${ receptData.blockId_2645.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2645.mangd) } ${ receptData.blockId_2645.ingrediens } 1 tsk sambal oelek CityGross
  • ${ receptData.blockId_2646.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2646.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2646.mangd) } ${ receptData.blockId_2646.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2646.mangd) } ${ receptData.blockId_2646.ingrediens } 1 tsk torkad timjan
  • ${ receptData.blockId_2647.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2647.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2647.mangd) } ${ receptData.blockId_2647.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2647.mangd) } ${ receptData.blockId_2647.ingrediens } 1 tsk torkad oregano
  • ${ receptData.blockId_2648.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2648.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2648.mangd) } ${ receptData.blockId_2648.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3025.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3025.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3025.mangd) } ${ receptData.blockId_3025.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2649.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2649.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2649.mangd) } ${ receptData.blockId_2649.ingrediens } 0.50 dl svarta oliver
  • ${ receptData.blockId_2650.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2650.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2650.mangd) } ${ receptData.blockId_2650.ingrediens } 1 msk färsk timjan
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_2652.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2652.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2652.mangd) } ${ receptData.blockId_2652.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2652.mangd) } ${ receptData.blockId_2652.ingrediens } 1.50 dl okokt rött råris (3 dl kokt)

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Hacka och skala löken. Skölj zucchinin och dela den på hälften och skär den i halvor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn kycklingen och löken. Blanda ner tomater, vatten, tomatpuré, kycklingfond, balsamvinäger, zucchini och kryddor.
Låt koka på svag värme i 5 minuter.
Blanda till sist i oliverna och strö över färsk timjan.
Blanda om riset och servera med kycklinggrytan och en valfri sallad.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1391,02
Energi kcal: 328,21
Fett: 38,84g
Mättat fett: 0,82g
Kolhydrater: 31,78g
Sockerarter: 7,04g
Fiber: 1,25g
Protein: 38,84g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information