Okinor­disk kyck­ling­gry­ta med rött råris

Rött ris är ett full­korns­ris och natur­lig käl­la till fiber. Det har en nötig och fyl­lig smak och är gott till gry­tor men ock­så som bas i en matig sallad.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2636.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2636.ingrediens } 4 -- kycklingfileér
  • ${ receptData.blockId_2637.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2637.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2637.mangd, receptData.blockId_2637.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_2638.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2638.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2638.mangd, receptData.blockId_2638.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_2639.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2639.ingrediens } 0.50 -- zucchini eller en liten
  • ${ receptData.blockId_2640.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2640.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2640.mangd) } ${ receptData.blockId_2640.ingrediens } 1 -- burk hela tomater
  • ${ receptData.blockId_2641.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2641.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2641.mangd) } ${ receptData.blockId_2641.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_2642.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2642.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2642.mangd) } ${ receptData.blockId_2642.ingrediens } 1 msk tomatpuré
  • ${ receptData.blockId_2643.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2643.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2643.mangd) } ${ receptData.blockId_2643.ingrediens } 1 msk balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_2644.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2644.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2644.mangd) } ${ receptData.blockId_2644.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2644.mangd) } ${ receptData.blockId_2644.ingrediens } 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • ${ receptData.blockId_2645.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2645.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2645.mangd) } ${ receptData.blockId_2645.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2645.mangd) } ${ receptData.blockId_2645.ingrediens } 1 tsk sambal oelek Julrecept
  • ${ receptData.blockId_2646.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2646.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2646.mangd) } ${ receptData.blockId_2646.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2646.mangd) } ${ receptData.blockId_2646.ingrediens } 1 tsk torkad timjan
  • ${ receptData.blockId_2647.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2647.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2647.mangd) } ${ receptData.blockId_2647.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2647.mangd) } ${ receptData.blockId_2647.ingrediens } 1 tsk torkad oregano
  • ${ receptData.blockId_2648.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2648.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2648.mangd) } ${ receptData.blockId_2648.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3025.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3025.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3025.mangd) } ${ receptData.blockId_3025.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2649.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2649.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2649.mangd) } ${ receptData.blockId_2649.ingrediens } 0.50 dl svarta oliver
  • ${ receptData.blockId_2650.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2650.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2650.mangd) } ${ receptData.blockId_2650.ingrediens } 1 msk färsk timjan
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_2652.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2652.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2652.mangd) } ${ receptData.blockId_2652.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2652.mangd) } ${ receptData.blockId_2652.ingrediens } 1.50 dl okokt rött råris (3 dl kokt)

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Hacka och skala löken. Skölj zucchinin och dela den på hälften och skär den i halvor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn kycklingen och löken. Blanda ner tomater, vatten, tomatpuré, kycklingfond, balsamvinäger, zucchini och kryddor.
Låt koka på svag värme i 5 minuter.
Blanda till sist i oliverna och strö över färsk timjan.
Blanda om riset och servera med kycklinggrytan och en valfri sallad.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1391,02
Energi kcal: 328,21
Fett: 38,84g
Mättat fett: 0,82g
Kolhydrater: 31,78g
Sockerarter: 7,04g
Fiber: 1,25g
Protein: 38,84g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept