Kyck­ling­fi­lé med grynsal­lad

Hund­ra­å­ring­ar­na på Oki­na­wa äter inte myc­ket rött kött, men gär­na kyck­ling. Ge den en skön inram­ning med gult, grönt och full­korn, så är det lätt att göra detsamma.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

Grynsallad:

  • ${ receptData.blockId_2227.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2227.ingrediens } 2 -- gulbetor
  • ${ receptData.blockId_2228.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2228.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2228.mangd, receptData.blockId_2228.ingrediensPlural, ) } 0.25 -- blomkålshuvud
  • ${ receptData.blockId_2229.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2229.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2229.mangd) } ${ receptData.blockId_2229.ingrediens } 1 bit squash
  • ${ receptData.blockId_2448.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2448.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2448.mangd) } ${ receptData.blockId_2448.ingrediens } 0.5 msk kallpressad rapsolja
  • en näve babyspenat eller ruccola
  • ${ receptData.blockId_2231.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2231.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2231.mangd) } ${ receptData.blockId_2231.ingrediens } 1 dl edamamebönor

Gör så här:
Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå och dra under lock i 10 minuter.

Skala gulbetorna. Skär blomkål, squash och gulbetor i ½ cm tjocka skivor. Fräs dem i rapsoljan så att de mjuknar något. Blanda i de kokta fullkornen, bönor, spenat eller ruccola. Krydda lätt med salt och peppar.

Stek kycklingfiléerna runt om, krydda med svartpeppar och lite salt.

Servera salladen ljummen eller kall med kycklingen. Toppa med rostade nötter eller pumpafrön.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1917
Energi kcal: 458
Fett: 15,4g
Mättat fett: 1,7g
Kolhydrater: 33,9g
Sockerarter: 8,8g
Fiber: 5,9g
Protein: 40,1g

Fler goda recept