Kyck­ling på plåt med citrus­ros­ta­de rot­fruk­ter

Vi änd­rar uttryc­ket allt på ett brä­de” till allt på en plåt”. Att laga hela mid­da­gen på en plåt är snabbt, enkelt och gott. Med rot­fruk­ter blir det även här­ligt häl­so­samt. Skjuts in i ugnen!
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_23410.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23410.textFore | vuePlura( receptData.blockId_23410.mangd) } ${ receptData.blockId_23410.ingrediens } 1 -- hel färsk kyckling
  • 1 citron
  • ${ receptData.blockId_23412.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23412.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_23413.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23413.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23413.mangd) } ${ receptData.blockId_23413.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_23414.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23414.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23414.mangd) } ${ receptData.blockId_23414.ingrediens } 1 msk japansk soja
  • ${ receptData.blockId_23415.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23415.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23415.mangd) } ${ receptData.blockId_23415.ingrediens } 2 msk örtagårdskrydda
  • ${ receptData.blockId_23416.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23416.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23416.mangd) } ${ receptData.blockId_23416.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_23417.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23417.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23417.mangd) } ${ receptData.blockId_23417.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_23418.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23418.textFore | vuePlura( receptData.blockId_23418.mangd) } ${ receptData.blockId_23418.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Nordiska rotfrukter Mathem
  • ${ receptData.blockId_23419.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_23419.enhet | vuePlura( receptData.blockId_23419.mangd) } ${ receptData.blockId_23419.ingrediens } 300 g sötpotatis
  • 4 färska rosmarinkvistar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj citronen och riv skalet fint. Skala och pressa vitlöken.
Blanda ihop olivolja, soja, citronskal, vitlök, örtagårdskrydda, salt och peppar.
Gnid in blandningen under skinnet och runt om kycklingen. Dela kycklingen på hälften och lägg den på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Skölj/skrubba sötpotatisen och skär den i skivor.

Ta ut plåten och fördela rotfrukter och sötpotatis runt kycklingen. Skär citronen i skivor och lägg skivorna på rotfrukterna och sötpotatisen. Toppa med rosmarin. Ställ in plåten i ugnen ytterligare 30 min eller tills kycklingen är klar.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1488,94
Energi kcal: 354,59
Fett: 9,08g
Mättat fett: 1,65g
Kolhydrater: 26,86g
Sockerarter: 10,99g
Fiber: 7,28g
Protein: 37,38g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information