Kyck­ling med grain bowl och hum­mus

En grain bowl är inte bara en vac­ker maträtt, den går även att varie­ras i det oänd­li­ga och anpas­sas till vad du har hem­ma och vad som är i säsong. Basen är all­tid oli­ka gry­ner som ger mätt­nad och fibrer.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_961.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_961.ingrediens } 2 -- kycklingfileér
  • ${ receptData.blockId_1722.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1722.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1722.mangd) } ${ receptData.blockId_1722.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1722.mangd) } ${ receptData.blockId_1722.ingrediens } 2 msk rapsolja CityGross
  • ${ receptData.blockId_1723.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1723.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1723.mangd) } ${ receptData.blockId_1723.ingrediens } 0.50 msk tamarisoja
  • ${ receptData.blockId_1724.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1724.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1724.mangd) } ${ receptData.blockId_1724.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1724.mangd) } ${ receptData.blockId_1724.ingrediens } 0.50 msk torkad rosmarin CityGross
  • ${ receptData.blockId_1725.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1725.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1725.mangd) } ${ receptData.blockId_1725.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1725.mangd) } ${ receptData.blockId_1725.ingrediens } 0.50 tsk chiliflakes CityGross
  • ${ receptData.blockId_1726.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1726.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1726.mangd) } ${ receptData.blockId_1726.ingrediens } 1 -- pressad vitlöksklyfta CityGross

Hummus

  • ${ receptData.blockId_993.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_993.enhet | vuePlura( receptData.blockId_993.mangd) } ${ receptData.blockId_993.ingrediens } 115 g kokta kikärtor (ca 2 dl)
  • ${ receptData.blockId_995.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_995.textFore | vuePlura( receptData.blockId_995.mangd) } ${ receptData.blockId_995.ingrediens } 0.5 -- skalade vitlöksklyfta eller 1 liten CityGross
  • ${ receptData.blockId_996.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_996.enhet | vuePlura( receptData.blockId_996.mangd) } ${ receptData.blockId_996.textFore | vuePlura( receptData.blockId_996.mangd) } ${ receptData.blockId_996.ingrediens } 1 msk hackad persilja
  • ${ receptData.blockId_997.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_997.enhet | vuePlura( receptData.blockId_997.mangd) } ${ receptData.blockId_997.ingrediens } 0.25 dl olivolja
  • ${ receptData.blockId_998.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_998.enhet | vuePlura( receptData.blockId_998.mangd) } ${ receptData.blockId_998.textFore | vuePlura( receptData.blockId_998.mangd) } ${ receptData.blockId_998.ingrediens } 1.5 msk pressad citronsaft
  • ${ receptData.blockId_999.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_999.enhet | vuePlura( receptData.blockId_999.mangd) } ${ receptData.blockId_999.ingrediens } 1 krm salt

Grain bowl (Grynsallad med ugnsrostade rotsaker)

  • ${ receptData.blockId_978.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_978.enhet | vuePlura( receptData.blockId_978.mangd) } ${ receptData.blockId_978.ingrediens } 400 g rotsaker
  • ${ receptData.blockId_979.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_979.enhet | vuePlura( receptData.blockId_979.mangd) } ${ receptData.blockId_979.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_979.mangd, receptData.blockId_979.ingrediensPlural, ) } 1 st rödlök
  • ${ receptData.blockId_980.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_980.enhet | vuePlura( receptData.blockId_980.mangd) } ${ receptData.blockId_980.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_981.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_981.textFore | vuePlura( receptData.blockId_981.mangd) } ${ receptData.blockId_981.ingrediens } 1 -- nypa flingsalt
  • ${ receptData.blockId_982.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_982.enhet | vuePlura( receptData.blockId_982.mangd) } ${ receptData.blockId_982.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • färsk timjan
  • ${ receptData.blockId_2514.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2514.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2514.mangd) } ${ receptData.blockId_2514.ingrediens } 2 dl mathavre ( 1 dl okokt mathavre) eller Okivi Fyra nordiska fullkorn

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda rapsolja, tamarisoja, rosmarin, chiliflakes och vitlök i en skål. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och låt marinera i 30 min till 1 timme.

Skala rotfrukterna och löken och skär dem i mindre bitar, löken i klyftor. Lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över lite olja och strö över flingsalt och peppar. Ställ plåten mitt i ugnen i 15 minuter.

Ta ut plåten och lägg de marinerade kycklingfiléerna ovanpå rotfrukterna och löken. Lägg på några kvistar timjan. Ställ in plåten ytterligare 15-20 minuter i ugnen. Ta ut den när kycklingen är genomstekt.

Koka mathavren eller fullkornen enligt anvisning på paketet i ¼ buljongtärning.

Lägg ner kikärtor, vitlök, persilja och olja i en matberedare och mixa till en jämn röra. Smaksätt med citronsaft och salt.

Lägg mathavren eller fullkornen på ett fat. Blanda ner rotfrukterna och lägg på kycklingen. Toppa med timjan och servera med hummus.

Tips!

Gör gärna dubbel sats av hummusen, den håller flera dagar i kylskåpet.

Perfekt att lägga på en gott bröd till soppa, eller som dipp till grönsaksstavar till fredagsmyset.


Näringsvärde per portion
Energi kJ: 3261,15
Energi kcal: 788,2
Fett: 38,47g
Mättat fett: 5,06g
Kolhydrater: 53,23g
Sockerarter: 16,04g
Fiber: 17,66g
Protein: 47,33g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information