Kvarn­gryns­sal­lad med man­del­pesto och kikär­tor

En rik­tigt god och matig sal­lad med kikär­tor och kvarn­gryn. Kvarn­gryn är en snabb­la­gad och här­lig bland­ning av våra svens­ka sädesslag hav­re, vete och råg.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_875.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_875.enhet | vuePlura( receptData.blockId_875.mangd) } ${ receptData.blockId_875.textFore | vuePlura( receptData.blockId_875.mangd) } ${ receptData.blockId_875.ingrediens } 1.50 dl okokta kvarngryn ( 3 dl kokta)
  • ${ receptData.blockId_876.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_876.enhet | vuePlura( receptData.blockId_876.mangd) } ${ receptData.blockId_876.ingrediens } 110 g kikärtor (1,5 dl)
  • ${ receptData.blockId_877.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_877.ingrediens } 4 -- plommontomater
  • ${ receptData.blockId_878.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_878.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_878.mangd, receptData.blockId_878.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_879.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_879.textFore | vuePlura( receptData.blockId_879.mangd) } ${ receptData.blockId_879.ingrediens } 0.50 -- påse babyspenat
  • ${ receptData.blockId_880.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_880.ingrediens } 1 -- avokado
  • ${ receptData.blockId_881.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_881.textFore | vuePlura( receptData.blockId_881.mangd) } ${ receptData.blockId_881.ingrediens } 0.50 -- pkt fetaost ,75 g

Mandelpesto

  • ${ receptData.blockId_888.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_888.enhet | vuePlura( receptData.blockId_888.mangd) } ${ receptData.blockId_888.textFore | vuePlura( receptData.blockId_888.mangd) } ${ receptData.blockId_888.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_888.mangd, receptData.blockId_888.ingrediensPlural, ) } 0.5 dl hackad sötmandel
  • ${ receptData.blockId_889.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_889.textFore | vuePlura( receptData.blockId_889.mangd) } ${ receptData.blockId_889.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_889.mangd, receptData.blockId_889.ingrediensPlural, ) } 1 -- pressad vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_890.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_890.enhet | vuePlura( receptData.blockId_890.mangd) } ${ receptData.blockId_890.ingrediens } 0.5 dl olivolja
  • ${ receptData.blockId_891.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_891.textFore | vuePlura( receptData.blockId_891.mangd) } ${ receptData.blockId_891.ingrediens } 0.5 -- kruka basilika
  • ${ receptData.blockId_892.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_892.enhet | vuePlura( receptData.blockId_892.mangd) } ${ receptData.blockId_892.ingrediens } 1 msk citronsaft
  • ${ receptData.blockId_893.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_893.enhet | vuePlura( receptData.blockId_893.mangd) } ${ receptData.blockId_893.ingrediens } 0.5 krm salt

Gör så här:
Koka grynen enligt anvisning på paketet.

Hacka mandeln.

Lägg alla ingredienser till mandelpeston i en mixer och mixa till en krämig röra.

Blanda avrunna kikärtor och mandelpesto i en skål.

Skölj tomaterna och dela de på hälften. Skala löken och skär den i tunna skivor. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Skölj spenaten.

Lägg upp grynen på ett fat och blanda ner kikärtor, tomater, lök, avokado, spenat och fetaost.

Blanda om och servera.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2985,54
Energi kcal: 711,84
Fett: 53,89g
Mättat fett: 11,88g
Kolhydrater: 36,56g
Sockerarter: 4,52g
Fiber: 13,59g

Fler goda recept