Korv­stro­ganoff med blom­kåls­ris

Okinor­disk mat ger moder­na alter­na­tiv till gam­la” rät­ter. Blom­kåls­ris är t ex lika enkelt att laga som van­ligt ris – och fullt av C‑vitamin. Kom­bi­ne­ra med korv­stro­ganof­fen på kyck­ling, så har du en vinnare.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2476.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2476.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2476.mangd) } ${ receptData.blockId_2476.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Korvstroganoff med kyckling Mathem
  • Blomkålsris:

  • ${ receptData.blockId_1816.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1816.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1816.mangd) } ${ receptData.blockId_1816.ingrediens } 0.50 -- blomkålshuvud, ca 350 g CityGross
  • ${ receptData.blockId_1817.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1817.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1817.mangd) } ${ receptData.blockId_1817.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1817.mangd) } ${ receptData.blockId_1817.ingrediens } 0.50 tsk salt CityGross
  • ${ receptData.blockId_1818.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1818.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1818.mangd) } ${ receptData.blockId_1818.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_1819.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1819.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1819.mangd) } ${ receptData.blockId_1819.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1819.mangd) } ${ receptData.blockId_1819.ingrediens } 50 g valfria skott t ex ärt- eller solrosskott CityGross
  • ${ receptData.blockId_1820.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1820.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1820.mangd) } ${ receptData.blockId_1820.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1820.mangd) } ${ receptData.blockId_1820.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp CityGross

Gör så här:

Värm korvstroganoffen enligt anvisning på förpackningen.

Skär bort rotstocken och riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet eller mixa blomkålsbuketter i en matberedare.

Lägg ner blomkålen i kokande lättsaltat vatten i ca 30 sekunder och häll sedan av i ett durkslag.

Krydda med salt och peppar. Toppa med gröna skott och fullkornskrisp.

Lägg upp på tallrikar och servera!

Tips!

Det finns även färdigrivet blomkålsris att köpa om du inte vill göra ditt egna!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1614,3
Energi kcal: 385,6
Fett: 23,09g
Mättat fett: 7,58g
Kolhydrater: 21,76g
Sockerarter: 11,77g
Fiber: 5,52g
Protein: 18,2g
Laktos: 0,08g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information