Knäc­ke­bröd med sol­ros­frön

Mas­sor av här­li­ga full­korn i ett och sam­ma bröd. Det är myc­ket full­korn i den okinor­dis­ka maten. Oki­vi Fyra nor­dis­ka full­korn kom­mer från de skåns­ka slät­ter­na och är en natur­lig käl­la till bl a fiber, järn och magnesium.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2204.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2204.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2204.mangd) } ${ receptData.blockId_2204.ingrediens } 1.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_356.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_356.enhet | vuePlura( receptData.blockId_356.mangd) } ${ receptData.blockId_356.ingrediens } 1.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_357.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_357.enhet | vuePlura( receptData.blockId_357.mangd) } ${ receptData.blockId_357.ingrediens } 1 dl solrosfrön + 2 msk att strö över
  • ${ receptData.blockId_358.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_358.enhet | vuePlura( receptData.blockId_358.mangd) } ${ receptData.blockId_358.ingrediens } 1 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_359.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_359.enhet | vuePlura( receptData.blockId_359.mangd) } ${ receptData.blockId_359.textFore | vuePlura( receptData.blockId_359.mangd) } ${ receptData.blockId_359.ingrediens } 1 dl hett vatten
  • ${ receptData.blockId_360.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_360.enhet | vuePlura( receptData.blockId_360.mangd) } ${ receptData.blockId_360.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_361.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_361.enhet | vuePlura( receptData.blockId_361.mangd) } ${ receptData.blockId_361.ingrediens } 1 krm salt

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

Blanda de kokta fullkornen och havremjöl i en bunke. Häll på vattnet, rör om och låt det svälla i 5 minuter.

Tillsätt olja, solrosfrön och salt och rör ihop.

Lägg degen på ett bakplåtspapper och platta ut den. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper och kavla ut degen tunt. Strö över solrosfrön, tryck så att de fastnar. Skär i ca 5x8 cm bitar.

Grädda i ugn, 20 min i 180 grader. Sänk värmen till 120 grader och grädda 20–25 min tills brödet är krispigt och fått fin färg.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 212
Energi kcal: 45
Fett: 2,4g
Mättat fett: 0,25g
Kolhydrater: 4,2g
Sockerarter: 0,1g
Fiber: 0,3g
Protein: 1,4g

Fler goda recept