Den okinor­dis­ka maten är mer nor­disk än asi­a­tisk. Men inte all­tid. Här har vi inspi­re­rats av det kore­ans­ka köket med kimchi med mjölk­sy­ra­bak­te­ri­er som magen gil­lar. Och lite chi­li som ger bif­far­na sting.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Sesamdipp:

  • ${ receptData.blockId_4275.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4275.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4275.mangd) } ${ receptData.blockId_4275.ingrediens } 1 msk sesamfrön
  • ${ receptData.blockId_4276.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4276.ingrediens } 0.50 -- röd chili
  • ${ receptData.blockId_4277.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4277.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4277.mangd) } ${ receptData.blockId_4277.ingrediens } 1 dl tamarisoja
  • ${ receptData.blockId_4278.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4278.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4278.mangd) } ${ receptData.blockId_4278.ingrediens } 1 msk hackad koriander
  • Kimchibiffar:

  • ${ receptData.blockId_4280.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4280.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4280.mangd) } ${ receptData.blockId_4280.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4280.mangd, receptData.blockId_4280.ingrediensPlural, ) } 300 g sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_4281.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4281.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4281.mangd) } ${ receptData.blockId_4281.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4281.mangd, receptData.blockId_4281.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_4282.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4282.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4282.mangd) } ${ receptData.blockId_4282.ingrediens } 1 -- burk kimchi
  • ${ receptData.blockId_4283.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4283.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4284.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4284.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4284.mangd) } ${ receptData.blockId_4284.ingrediens } 2 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_4285.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4285.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4285.mangd) } ${ receptData.blockId_4285.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4286.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4286.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4286.mangd) } ${ receptData.blockId_4286.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4287.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4287.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4287.mangd) } ${ receptData.blockId_4287.ingrediens } 1 msk rapsolja

Zucchinisallad:

  • ${ receptData.blockId_4291.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4291.ingrediens } 1 -- zucchini
  • ${ receptData.blockId_4292.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4292.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4292.mangd) } ${ receptData.blockId_4292.ingrediens } 1 -- påse blandad grönsallad
  • ${ receptData.blockId_4293.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4293.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4293.mangd) } ${ receptData.blockId_4293.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4294.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4294.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4294.mangd) } ${ receptData.blockId_4294.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4295.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4295.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4295.mangd) } ${ receptData.blockId_4295.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4296.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4296.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4296.mangd) } ${ receptData.blockId_4296.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Dipp: Hetta upp en stekpanna och rosta sesamfröna på medelvärme tills de börjar få lite färg. Rör om med jämna mellanrum så att de inte bränns. Lägg dem på en tallrik och låt svalna.

Skär chilin i tunna skivor. Häll upp tamari i en skål och blanda ner sesamfrön, chili och koriander.

Sallad: Skölj zucchinin och skär den i remsor med en osthyvel. Skölj salladen och blanda ihop den med zucchinin i en skål. Tillsätt rapsolja, vinäger, salt och peppar. Blanda om.

Plättar: Skala sötpotatisen och löken och riv dem grovt.

Blanda potatis, kimchi, ägg, mjöl, havremjöl, salt och peppar i en skål. Låt smeten stå 5 minuter.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Klicka ut smeten ca ½ dl åt gången och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1213,26
Energi kcal: 294,34
Fett: 11,59g
Mättat fett: 1,58g
Kolhydrater: 31,79g
Sockerarter: 7,91g
Fiber: 5,95g
Protein: 10,87g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information