Den okinor­dis­ka maten är mer nor­disk än asi­a­tisk. Men inte all­tid. Här har vi inspi­re­rats av det kore­ans­ka köket med kimchi med mjölk­sy­ra­bak­te­ri­er som magen gil­lar. Och lite chi­li som ger bif­far­na sting.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Sesamdipp:

  • ${ receptData.blockId_4275.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4275.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4275.mangd) } ${ receptData.blockId_4275.ingrediens } 1 msk sesamfrön
  • ${ receptData.blockId_4276.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4276.ingrediens } 0.50 -- röd chili
  • ${ receptData.blockId_4277.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4277.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4277.mangd) } ${ receptData.blockId_4277.ingrediens } 1 dl tamarisoja
  • ${ receptData.blockId_4278.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4278.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4278.mangd) } ${ receptData.blockId_4278.ingrediens } 1 msk hackad koriander
  • Kimchibiffar:

  • ${ receptData.blockId_4280.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4280.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4280.mangd) } ${ receptData.blockId_4280.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4280.mangd, receptData.blockId_4280.ingrediensPlural, ) } 300 g sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_4281.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4281.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4281.mangd) } ${ receptData.blockId_4281.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4281.mangd, receptData.blockId_4281.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_4282.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4282.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4282.mangd) } ${ receptData.blockId_4282.ingrediens } 1 -- burk kimchi
  • ${ receptData.blockId_4283.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4283.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4284.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4284.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4284.mangd) } ${ receptData.blockId_4284.ingrediens } 2 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_4285.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4285.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4285.mangd) } ${ receptData.blockId_4285.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4286.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4286.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4286.mangd) } ${ receptData.blockId_4286.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4287.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4287.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4287.mangd) } ${ receptData.blockId_4287.ingrediens } 1 msk rapsolja

Zucchinisallad:

  • ${ receptData.blockId_4291.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4291.ingrediens } 1 -- zucchini
  • ${ receptData.blockId_4292.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4292.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4292.mangd) } ${ receptData.blockId_4292.ingrediens } 1 -- påse blandad grönsallad
  • ${ receptData.blockId_4293.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4293.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4293.mangd) } ${ receptData.blockId_4293.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4294.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4294.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4294.mangd) } ${ receptData.blockId_4294.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4295.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4295.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4295.mangd) } ${ receptData.blockId_4295.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4296.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4296.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4296.mangd) } ${ receptData.blockId_4296.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Dipp: Hetta upp en stekpanna och rosta sesamfröna på medelvärme tills de börjar få lite färg. Rör om med jämna mellanrum så att de inte bränns. Lägg dem på en tallrik och låt svalna.

Skär chilin i tunna skivor. Häll upp tamari i en skål och blanda ner sesamfrön, chili och koriander.

Sallad: Skölj zucchinin och skär den i remsor med en osthyvel. Skölj salladen och blanda ihop den med zucchinin i en skål. Tillsätt rapsolja, vinäger, salt och peppar. Blanda om.

Plättar: Skala sötpotatisen och löken och riv dem grovt.

Blanda potatis, kimchi, ägg, mjöl, havremjöl, salt och peppar i en skål. Låt smeten stå 5 minuter.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Klicka ut smeten ca ½ dl åt gången och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida.

Fler goda recept