Kikärts­bif­far med röd­bets­spaghet­ti

Tänk nytt, tänk okinor­diskt, tänk på att göra bif­far av kikär­tor och spaghet­ti av röd­be­tor. Och de är lät­ta att laga, ful­la av pro­te­in och snyg­ga att se på, tän­ka sig.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Rödbetsspaghetti:

  • ${ receptData.blockId_3709.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3709.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3709.mangd) } ${ receptData.blockId_3709.ingrediens } 500 g rödbetsspaghetti
  • ${ receptData.blockId_3710.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3710.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3710.mangd) } ${ receptData.blockId_3710.ingrediens } 65 g ruccolasallad
  • ${ receptData.blockId_3711.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3711.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3711.mangd) } ${ receptData.blockId_3711.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3712.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3712.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3712.mangd) } ${ receptData.blockId_3712.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3713.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3713.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3713.mangd) } ${ receptData.blockId_3713.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3714.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3714.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3714.mangd) } ${ receptData.blockId_3714.ingrediens } 0.50 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_3715.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3715.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3715.mangd) } ${ receptData.blockId_3715.ingrediens } 1 dl parmesanost
  • Limeyoghurt:

  • ${ receptData.blockId_3717.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3717.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3717.mangd) } ${ receptData.blockId_3717.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • Skal och saft från ${ receptData.blockId_3718.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3718.ingrediens } 0.50 -- lime
  • ${ receptData.blockId_3719.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3719.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3719.mangd, receptData.blockId_3719.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3720.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3720.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3720.mangd) } ${ receptData.blockId_3720.ingrediens } 0.50 tsk honung
  • ${ receptData.blockId_3721.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3721.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3721.mangd) } ${ receptData.blockId_3721.ingrediens } 1 krm salt

Kikärtsbiffar:

  • ${ receptData.blockId_3724.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3724.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3724.mangd) } ${ receptData.blockId_3724.ingrediens } 1 -- förpackning kokta kikärtor á 380 g
  • ${ receptData.blockId_3725.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3725.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3725.mangd) } ${ receptData.blockId_3725.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3725.mangd, receptData.blockId_3725.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_3726.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3726.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3726.mangd, receptData.blockId_3726.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3727.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3727.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3727.mangd) } ${ receptData.blockId_3727.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3727.mangd) } ${ receptData.blockId_3727.ingrediens } 0.5 dl hackad persilja
  • ${ receptData.blockId_3728.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3728.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3728.mangd) } ${ receptData.blockId_3728.ingrediens } 2 msk potatismjöl
  • ${ receptData.blockId_3729.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3729.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3730.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3730.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3730.mangd) } ${ receptData.blockId_3730.ingrediens } 2 tsk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_3731.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3731.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3731.mangd) } ${ receptData.blockId_3731.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3732.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3732.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3732.mangd) } ${ receptData.blockId_3732.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3733.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3733.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3733.mangd) } ${ receptData.blockId_3733.ingrediens } 2 tsk rapsolja

Gör så här:

Rödbetsspagetti: Riv parmesanost grovt.

Lägg ner rödbetorna i en skål. Häll över olja, salt och peppar och ”massera”rödbetsspaghettin tills den mjuknar.

Blanda ner ruccolan, strö över solroskärnor och parmesan.

Limeyoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften i yoghurten. Skala vitlöken och pressa ner i skålen. Blanda ner honung och salt.

Kikärtsbiffar: Skala löken och skär den i bitar. Häll av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en grov och kladdig smet. Låt stå och svälla i 5 minuter. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Klicka ner ca 1 msk i stekpannan, platta ut dem och stek på medelvärme 2-3 minuter på varje sida.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2036,12
Energi kcal: 487,48
Fett: 24,1g
Mättat fett: 7,83g
Kolhydrater: 37,72g
Sockerarter: 16,52g
Fiber: 9,15g
Protein: 24,79g

Fler goda recept