Kikärts­bif­far med röd­bets­spaghet­ti

Tänk nytt, tänk okinor­diskt, tänk på att göra bif­far av kikär­tor och spaghet­ti av röd­be­tor. Och de är lät­ta att laga, ful­la av pro­te­in och snyg­ga att se på, tän­ka sig.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Rödbetsspaghetti:

  • ${ receptData.blockId_3709.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3709.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3709.mangd) } ${ receptData.blockId_3709.ingrediens } 500 g rödbetsspaghetti
  • ${ receptData.blockId_3710.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3710.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3710.mangd) } ${ receptData.blockId_3710.ingrediens } 65 g ruccolasallad
  • ${ receptData.blockId_3711.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3711.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3711.mangd) } ${ receptData.blockId_3711.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3712.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3712.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3712.mangd) } ${ receptData.blockId_3712.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3713.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3713.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3713.mangd) } ${ receptData.blockId_3713.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3714.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3714.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3714.mangd) } ${ receptData.blockId_3714.ingrediens } 0.50 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_3715.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3715.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3715.mangd) } ${ receptData.blockId_3715.ingrediens } 1 dl parmesanost
  • Limeyoghurt:

  • ${ receptData.blockId_3717.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3717.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3717.mangd) } ${ receptData.blockId_3717.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • Skal och saft från ${ receptData.blockId_3718.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3718.ingrediens } 0.50 -- lime
  • ${ receptData.blockId_3719.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3719.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3719.mangd, receptData.blockId_3719.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3720.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3720.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3720.mangd) } ${ receptData.blockId_3720.ingrediens } 0.50 tsk honung
  • ${ receptData.blockId_3721.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3721.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3721.mangd) } ${ receptData.blockId_3721.ingrediens } 1 krm salt

Kikärtsbiffar:

  • ${ receptData.blockId_3724.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3724.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3724.mangd) } ${ receptData.blockId_3724.ingrediens } 1 -- förpackning kokta kikärtor á 380 g
  • ${ receptData.blockId_3725.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3725.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3725.mangd) } ${ receptData.blockId_3725.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3725.mangd, receptData.blockId_3725.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten gul lök
  • ${ receptData.blockId_3726.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3726.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3726.mangd, receptData.blockId_3726.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_3727.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3727.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3727.mangd) } ${ receptData.blockId_3727.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3727.mangd) } ${ receptData.blockId_3727.ingrediens } 0.5 dl hackad persilja
  • ${ receptData.blockId_3728.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3728.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3728.mangd) } ${ receptData.blockId_3728.ingrediens } 2 msk potatismjöl
  • ${ receptData.blockId_3729.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3729.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3730.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3730.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3730.mangd) } ${ receptData.blockId_3730.ingrediens } 2 tsk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_3731.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3731.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3731.mangd) } ${ receptData.blockId_3731.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3732.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3732.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3732.mangd) } ${ receptData.blockId_3732.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3733.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3733.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3733.mangd) } ${ receptData.blockId_3733.ingrediens } 2 tsk rapsolja

Gör så här:

Rödbetsspagetti: Riv parmesanost grovt.

Lägg ner rödbetorna i en skål. Häll över olja, salt och peppar och ”massera”rödbetsspaghettin tills den mjuknar.

Blanda ner ruccolan, strö över solroskärnor och parmesan.

Limeyoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften i yoghurten. Skala vitlöken och pressa ner i skålen. Blanda ner honung och salt.

Kikärtsbiffar: Skala löken och skär den i bitar. Häll av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en grov och kladdig smet. Låt stå och svälla i 5 minuter. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Klicka ner ca 1 msk i stekpannan, platta ut dem och stek på medelvärme 2-3 minuter på varje sida.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2036,12
Energi kcal: 487,48
Fett: 24,1g
Mättat fett: 7,83g
Kolhydrater: 37,72g
Sockerarter: 16,52g
Fiber: 9,15g
Protein: 24,79g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information