Kan­ta­rel­ler är natur­ligt rika på fiber och D-vita­min. Behö­ver vi säga att vi äls­kar dem? Lägg dem i pajen och ge kräft­ski­van en okinor­disk touch.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Pajdeg:

  • ${ receptData.blockId_4848.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4848.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4848.mangd) } ${ receptData.blockId_4848.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_4849.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4849.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4849.mangd) } ${ receptData.blockId_4849.ingrediens } 2 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_4850.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4850.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4850.mangd) } ${ receptData.blockId_4850.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4851.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4851.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4851.mangd) } ${ receptData.blockId_4851.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4851.mangd) } ${ receptData.blockId_4851.ingrediens } 4 msk kallt vatten
  • ${ receptData.blockId_4852.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4852.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4852.mangd) } ${ receptData.blockId_4852.ingrediens } 1 dl rapsolja
  • Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_4854.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4854.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4854.mangd) } ${ receptData.blockId_4854.ingrediens } 1 l kantareller
  • ${ receptData.blockId_4855.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4855.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4855.mangd, receptData.blockId_4855.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4856.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4856.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4856.mangd) } ${ receptData.blockId_4856.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4857.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4857.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4857.mangd) } ${ receptData.blockId_4857.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4858.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4858.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4858.mangd) } ${ receptData.blockId_4858.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4859.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4859.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4859.mangd) } ${ receptData.blockId_4859.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4859.mangd) } ${ receptData.blockId_4859.ingrediens } 2 tsk torkad timjan
  • ${ receptData.blockId_4860.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4860.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4860.mangd) } ${ receptData.blockId_4860.ingrediens } 1 dl västerbottenost
  • ${ receptData.blockId_4861.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4861.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4862.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4862.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4862.mangd) } ${ receptData.blockId_4862.ingrediens } 1 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_4863.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4863.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4863.mangd) } ${ receptData.blockId_4863.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_4864.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4864.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4864.mangd) } ${ receptData.blockId_4864.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem

Gör så här:

Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olja och mixa snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.

Fyllning: Ansa och skär eventuellt kantarellerna i grova bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i svampen och låt vätskan koka in i svampen ca 5 minuter under omrörning. Skala och finhacka löken under tiden. Höj värmen, tillsätt rapsolja och lök. Krydda med salt, peppar och timjan.

Fyll pajskalet med svamp och lök.

Vispa ihop ägg, mjölk, vatten, fullkorn och hälften av osten och häll sedan blandningen över pajen.

Smula över resten av osten och ställ pajen mitt i ugnen, ca 30-40 minuter.

Sallad: Skölj salladen och lägg den i en skål. Skölj äpplet och skär det i tunna skivor gärna med mandolin. Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor med mandolin. Blanda ner äpplet och kålrabbin i salladen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1984,91
Energi kcal: 473,98
Fett: 22,99g
Mättat fett: 3,98g
Kolhydrater: 49,08g
Sockerarter: 5,44g
Fiber: 7,94g
Protein: 13,85g

Fler goda recept