Ta med den­na snabb- och lätt­la­ga­de sop­pa när stran­den loc­kar eller det står pick­nick på pro­gram­met. Den har både sting och söt­ma, fiber och C‑vitamin. Gott, spän­nan­de och häl­so­samt, kort sagt: okinordiskt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

Tillbehör

1 Okivi Nöt-& fröbröd


Gör så här:

Baka brödet enligt anvisning på förpackningen.

Soppa: Skala och hacka löken. Skala ingefäran och riv den fint. Skär chilin i mindre bitar.

Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök, ingefära och chili några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt frysta grönsaker, vatten och lantbuljong. Koka upp och låt koka 10 minuter.

Mixa soppan slät med en mixerstav. Pressa ut 1 dl saft ur apelsinen och mixa ner det i soppan. Späd eventuellt med mer vatten. Låt svalna.

Servering: Häll upp soppan i glas och toppa med fullkornskrisp. Servera med 4 skivor nöt- & fröbröd bröd och gärna en klick hummus.

Tips!

Toppa gärna med kräftstjärtar

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1703,33
Energi kcal: 407,62
Fett: 21,9g
Mättat fett: 3,34g
Kolhydrater: 33,36g
Sockerarter: 13,61g
Fiber: 12,84g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information