Ska man bli lika gam­mal och vital som hund­ra­å­ring­ar­na på Oki­na­wa kan man inte gå och snörv­la jämt. Vår ing­e­färs­dryck pas­sar både i för­kyl­nings­ti­der och som vitamin­kur året runt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ca 1 liter färdig dryck
  • ${ receptData.blockId_5175.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5175.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5175.mangd) } ${ receptData.blockId_5175.ingrediens } 11 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_5176.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5176.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5176.mangd) } ${ receptData.blockId_5176.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5176.mangd) } ${ receptData.blockId_5176.ingrediens } 50 g färsk ingefära
  • ${ receptData.blockId_5177.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5177.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5177.mangd) } ${ receptData.blockId_5177.ingrediens } 2 -- normalstora citrongräs
  • valfritt för en lite mildare smak: ca 6 färska keffir limeblad

Gör så här:

Häll vattnet i en kastrull

Skala ingefäran, skär i smala bitar och lägg i vattnet

Ta av det yttersta skalet på citrongräset, skär dem i 2-3 cm breda bitar och lägg i vattnet

Om du har färska keffir limeblad så lägg även dessa i vattnet.

Låt koka upp och sen sjuda i ca 20 min på svag värme

Servera varm eller kall, ev med en droppe honung i om lite mer sötma önskas.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information