Okinor­dis­ka, hem­gjor­da kyck­ling­kött­bul­lar med full­korn

Tänk okinor­diskt. Byt nöt­fär­sen mot kyck­ling­färs, blan­da i nor­dis­ka full­korn och – simsa­la­bim! – en klas­si­ker för­vand­las till en modern rätt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_343.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_343.enhet | vuePlura( receptData.blockId_343.mangd) } ${ receptData.blockId_343.textFore | vuePlura( receptData.blockId_343.mangd) } ${ receptData.blockId_343.ingrediens } 400 g kycklingfärs Julrecept
  • ${ receptData.blockId_2214.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2214.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2214.mangd) } ${ receptData.blockId_2214.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_345.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_345.enhet | vuePlura( receptData.blockId_345.mangd) } ${ receptData.blockId_345.ingrediens } 0.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_346.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_346.enhet | vuePlura( receptData.blockId_346.mangd) } ${ receptData.blockId_346.ingrediens } 1 st ägg
  • ${ receptData.blockId_347.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_347.enhet | vuePlura( receptData.blockId_347.mangd) } ${ receptData.blockId_347.ingrediens } 1 msk havremjöl
  • ${ receptData.blockId_349.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_349.enhet | vuePlura( receptData.blockId_349.mangd) } ${ receptData.blockId_349.ingrediens } 1 msk rapsolja

Tillbehör

t ex kokta Okivi fyra nordiska fullkorn, fullkornsris eller rostade rotfrukter och en grönsallad.


Gör så här:
Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå och dra under lock i 10 minuter.

Blanda kycklingfärs, de kokta fullkornen, ägg, havremjöl, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i ca 5 minuter.

Forma smeten till 20 köttbullar med sked och fuktade händer. Stek köttbullarna i rapsolja på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Servera med något av tillbehören och en grönsallad.

Tips!

Färsblandningen passar också utmärkt till hamburgare, pannbiffar eller järpar. Servera med t ex skysås och stekt lök. Man kan också krydda färsen i det oändliga; torkade örter som basilika eller oregano, vitlök, chilisås, citron, curry, spiskummin, koriander, muskot… Experimentera dig fram till just dina favoriter!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2192
Energi kcal: 527
Fett: 20,2g
Mättat fett: 4,0g
Kolhydrater: 49.8g
Sockerarter: 10,4g
Fiber: 5,6g
Protein: 30,0g

Fler goda recept