Okinor­dis­ka, hem­gjor­da kyck­ling­kött­bul­lar med full­korn

Tänk okinor­diskt. Byt nöt­fär­sen mot kyck­ling­färs, blan­da i nor­dis­ka full­korn och – simsa­la­bim! – en klas­si­ker för­vand­las till en modern rätt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_343.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_343.enhet | vuePlura( receptData.blockId_343.mangd) } ${ receptData.blockId_343.textFore | vuePlura( receptData.blockId_343.mangd) } ${ receptData.blockId_343.ingrediens } 400 g kycklingfärs CityGross
  • ${ receptData.blockId_2214.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2214.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2214.mangd) } ${ receptData.blockId_2214.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_345.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_345.enhet | vuePlura( receptData.blockId_345.mangd) } ${ receptData.blockId_345.ingrediens } 0.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_346.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_346.enhet | vuePlura( receptData.blockId_346.mangd) } ${ receptData.blockId_346.ingrediens } 1 st ägg
  • ${ receptData.blockId_347.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_347.enhet | vuePlura( receptData.blockId_347.mangd) } ${ receptData.blockId_347.ingrediens } 1 msk havremjöl
  • ${ receptData.blockId_349.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_349.enhet | vuePlura( receptData.blockId_349.mangd) } ${ receptData.blockId_349.ingrediens } 1 msk rapsolja

Tillbehör

t ex kokta Okivi fyra nordiska fullkorn, fullkornsris eller rostade rotfrukter och en grönsallad.


Gör så här:
Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå och dra under lock i 10 minuter.

Blanda kycklingfärs, de kokta fullkornen, ägg, havremjöl, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i ca 5 minuter.

Forma smeten till 20 köttbullar med sked och fuktade händer. Stek köttbullarna i rapsolja på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Servera med något av tillbehören och en grönsallad.

Tips!

Färsblandningen passar också utmärkt till hamburgare, pannbiffar eller järpar. Servera med t ex skysås och stekt lök. Man kan också krydda färsen i det oändliga; torkade örter som basilika eller oregano, vitlök, chilisås, citron, curry, spiskummin, koriander, muskot… Experimentera dig fram till just dina favoriter!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2192
Energi kcal: 527
Fett: 20,2g
Mättat fett: 4,0g
Kolhydrater: 49.8g
Sockerarter: 10,4g
Fiber: 5,6g
Protein: 30,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information