Kål­pud­ding med röd­bets- och äppel­sal­lad

Den okinor­dis­ka maten ger all­tid möj­lig­he­ter att ska­pa nya, spän­nan­de kom­bi­na­tio­ner. Här ger nöt­ter­na spänst, äpp­le­na pig­gar upp och ing­e­fä­ran ger en smak av Asien.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1804.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1804.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1804.mangd) } ${ receptData.blockId_1804.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Kålpudding CityGross
  • ${ receptData.blockId_1805.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1805.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1805.mangd) } ${ receptData.blockId_1805.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1805.mangd) } ${ receptData.blockId_1805.ingrediens } 250 g rödbetor CityGross
  • ${ receptData.blockId_1806.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1806.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1806.mangd) } ${ receptData.blockId_1806.ingrediens } 1 -- äpple CityGross
  • ${ receptData.blockId_1807.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1807.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1807.mangd) } ${ receptData.blockId_1807.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1807.mangd) } ${ receptData.blockId_1807.ingrediens } 0.50 dl rostade hasselnötter CityGross
  • ${ receptData.blockId_1808.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1808.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1808.mangd) } ${ receptData.blockId_1808.ingrediens } 1 msk kallpressad rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1809.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1809.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1809.mangd) } ${ receptData.blockId_1809.ingrediens } 1 tsk äppelcidervinäger
  • ${ receptData.blockId_2478.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2478.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2478.mangd) } ${ receptData.blockId_2478.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2478.mangd) } ${ receptData.blockId_2478.ingrediens } 1 tsk färsk riven ingefära
  • ${ receptData.blockId_1811.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1811.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1811.mangd) } ${ receptData.blockId_1811.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_1812.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1812.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1812.mangd) } ${ receptData.blockId_1812.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1812.mangd) } ${ receptData.blockId_1812.ingrediens } 1 krm svartpeppar CityGross
  • ${ receptData.blockId_1813.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1813.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1813.mangd) } ${ receptData.blockId_1813.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1813.mangd) } ${ receptData.blockId_1813.ingrediens } 25 g ekbladssallad eller liknande CityGross

Gör så här:

Värm kålpuddingen enligt anvisning på förpackningen.

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten i en kastrull. Tärna äpplet. Grovhacka nötterna.

Rör ihop olja, vinäger, ingefära, salt och peppar i en serveringsskål.

Skala och klyfta rödbetorna.

Blanda rödbetor, äpple, nötter och sallad i en skål och ringla över såsen. Vänd runt väl.

Servera salladen till kålpuddingen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1728,17
Energi kcal: 413,51
Fett: 19,91g
Mättat fett: 2,08g
Kolhydrater: 36,02g
Sockerarter: 30,47g
Fiber: 11,06g
Protein: 17,03g
Laktos: 0,09g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information