Kål­pud­ding med röd­bets- och äppel­sal­lad

Den okinor­dis­ka maten ger all­tid möj­lig­he­ter att ska­pa nya, spän­nan­de kom­bi­na­tio­ner. Här ger nöt­ter­na spänst, äpp­le­na pig­gar upp och ing­e­fä­ran ger en smak av Asien.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1804.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1804.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1804.mangd) } ${ receptData.blockId_1804.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Kålpudding Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1805.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1805.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1805.mangd) } ${ receptData.blockId_1805.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1805.mangd) } ${ receptData.blockId_1805.ingrediens } 250 g rödbetor Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1806.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1806.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1806.mangd) } ${ receptData.blockId_1806.ingrediens } 1 -- äpple Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1807.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1807.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1807.mangd) } ${ receptData.blockId_1807.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1807.mangd) } ${ receptData.blockId_1807.ingrediens } 0.50 dl rostade hasselnötter Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1808.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1808.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1808.mangd) } ${ receptData.blockId_1808.ingrediens } 1 msk kallpressad rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1809.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1809.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1809.mangd) } ${ receptData.blockId_1809.ingrediens } 1 tsk äppelcidervinäger
  • ${ receptData.blockId_2478.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2478.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2478.mangd) } ${ receptData.blockId_2478.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2478.mangd) } ${ receptData.blockId_2478.ingrediens } 1 tsk färsk riven ingefära
  • ${ receptData.blockId_1811.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1811.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1811.mangd) } ${ receptData.blockId_1811.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_1812.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1812.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1812.mangd) } ${ receptData.blockId_1812.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1812.mangd) } ${ receptData.blockId_1812.ingrediens } 1 krm svartpeppar Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1813.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1813.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1813.mangd) } ${ receptData.blockId_1813.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1813.mangd) } ${ receptData.blockId_1813.ingrediens } 25 g ekbladssallad eller liknande Julrecept

Gör så här:

Värm kålpuddingen enligt anvisning på förpackningen.

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten i en kastrull. Tärna äpplet. Grovhacka nötterna.

Rör ihop olja, vinäger, ingefära, salt och peppar i en serveringsskål.

Skala och klyfta rödbetorna.

Blanda rödbetor, äpple, nötter och sallad i en skål och ringla över såsen. Vänd runt väl.

Servera salladen till kålpuddingen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1728,17
Energi kcal: 413,51
Fett: 19,91g
Mättat fett: 2,08g
Kolhydrater: 36,02g
Sockerarter: 30,47g
Fiber: 11,06g
Protein: 17,03g
Laktos: 0,09g

Fler goda recept