Kål­pud­ding med råkost­sal­lad

Fyl­lig brun­sås gjord på här­li­ga grön­sa­ker istäl­let för gräd­de. Det är okinor­disk mat i ett nöt­skal: fär­re kalo­ri­er och myc­ket näring. I syn­ner­het med sal­la­den till.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2473.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2473.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2473.mangd) } ${ receptData.blockId_2473.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Kålpudding Mathem
  • ${ receptData.blockId_2474.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2474.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2474.mangd) } ${ receptData.blockId_2474.ingrediens } 1 -- burk Okivi Vegetarisk brunsås Mathem
  • ${ receptData.blockId_1789.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1789.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1789.mangd) } ${ receptData.blockId_1789.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1789.mangd) } ${ receptData.blockId_1789.ingrediens } 150 g vitklål Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1790.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1790.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1790.mangd) } ${ receptData.blockId_1790.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1790.mangd) } ${ receptData.blockId_1790.ingrediens } 170 g broccoli Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1791.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1791.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1791.mangd) } ${ receptData.blockId_1791.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1791.mangd) } ${ receptData.blockId_1791.ingrediens } 30 g gröna blad, t ex bladspenat Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1792.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1792.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1792.mangd) } ${ receptData.blockId_1792.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1792.mangd) } ${ receptData.blockId_1792.ingrediens } 1 msk kallpressad olivolja Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1793.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1793.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1793.mangd) } ${ receptData.blockId_1793.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1793.mangd) } ${ receptData.blockId_1793.ingrediens } 1 tsk äppelcidervinäger Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1794.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1794.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1794.mangd) } ${ receptData.blockId_1794.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_1795.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1795.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1795.mangd) } ${ receptData.blockId_1795.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • Rårörda lingon:

  • ${ receptData.blockId_1797.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1797.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1797.mangd) } ${ receptData.blockId_1797.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1797.mangd) } ${ receptData.blockId_1797.ingrediens } 1 dl frysta lingon Julrecept
  • ${ receptData.blockId_1798.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1798.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1798.mangd) } ${ receptData.blockId_1798.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1798.mangd) } ${ receptData.blockId_1798.ingrediens } 1 tsk flytande honung Julrecept

Gör så här:

Lägg lingonen i en skål tillsammans med honungen. Rör om några gånger tills lingonen tinat.

Strimla vitkålen fint och skär broccolin i mindre bitar och lägg ner i en skål.

Blanda olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar och häll över vitkålen, broccolin och de gröna bladen. Blanda om ordentligt.

Värm kålpuddingen och brunsåsen enligt anvisning på förpackningarna.

Servera kålpuddingen med brunsås, grönsalladen och de rårörda lingonen.

Tips!

Byt ut vitkålen mot röd rättika så får du goda, rosa inslag i salladen, som på bilden.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1449,84
Energi kcal: 346,17
Fett: 13,98g
Mättat fett: 2,17g
Kolhydrater: 29,86g
Sockerarter: 23,18g
Fiber: 12,17g
Protein: 19,19g
Laktos: 0,09g

Fler goda recept