Okinor­disk jord­gubb­står­ta

Ät lång­samt och upp­lev maten med alla sin­nen, så att du hin­ner nju­ta. Det är en av grund­ste­nar­na när du äter okinor­diskt. Tes­ta när du nju­ter av vår jord­gubb­står­ta. Vari­e­ra gär­na med oli­ka bär och frukter.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

    Tårtbotten:

  • ${ receptData.blockId_4589.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4589.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4589.mangd) } ${ receptData.blockId_4589.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4590.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4590.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4590.mangd) } ${ receptData.blockId_4590.ingrediens } 2 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_4591.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4591.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4591.mangd) } ${ receptData.blockId_4591.ingrediens } 3 msk flytande honung
  • ${ receptData.blockId_4592.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4592.ingrediens } 2 -- äggvitor
  • Banan och jordgubbsgrädde:

  • ${ receptData.blockId_4594.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4594.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4594.mangd) } ${ receptData.blockId_4594.ingrediens } 0.50 dl vispgrädde
  • ${ receptData.blockId_4595.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4595.ingrediens } 2 -- bananer
  • ${ receptData.blockId_4596.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4596.ingrediens } 12 -- jordgubbar
  • Garnering:

  • ${ receptData.blockId_4598.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4598.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4598.mangd) } ${ receptData.blockId_4598.ingrediens } 250 g jordgubbar
  • Citronmeliss

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ett bakplåtspapper med rapsolja och lägg det på en ugnsplåt

Blanda ihop mandelmjöl och honung i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke, vänd försiktigt ner mandelmjölet och blanda allt till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapperet till två rundlar, ca 18- 20 cm i diameter. Ställ mitt i ugnen ca 15 minuter.

Låt svalna på galler och lossa försiktigt bottnarna från bakplåtspapperet.

Vispa grädden. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel och blanda dem med 1 msk vispad grädde. Ansa och skär jordgubbarna i skivor.

Lägg en av bottnarna på ett fat och bred på ett lager av banangrädden. Fördela skivade jordgubbar över. Lägg på den andra botten och lägg på ytterligare ett lager av banangrädden.

Dekorera med färska jordgubbar och citronmeliss. Servera direkt!

Tips!

Tillsätt gärna 1 krm vaniljpulver i grädden om du har hemma.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1115,27
Energi kcal: 266,74
Fett: 13,36g
Mättat fett: 2,77g
Kolhydrater: 27,99g
Sockerarter: 21,47g
Fiber: 3,83g
Protein: 6,62g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information