Jord­gubb- och rabar­ber­paj

Jord­gub­bar och rabar­ber kan inte annat än bli en lyc­kad smak­kom­bi­na­tion. En här­lig som­mar­paj med sött och syr­ligt när det är som bäst.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1293.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1293.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1293.mangd) } ${ receptData.blockId_1293.ingrediens } 1 -- stor stjälk rabarber
  • ${ receptData.blockId_1294.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1294.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1294.mangd) } ${ receptData.blockId_1294.ingrediens } 1 -- liten ask jordgubbar , 250 g
  • ${ receptData.blockId_1295.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1295.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1295.mangd) } ${ receptData.blockId_1295.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1295.mangd) } ${ receptData.blockId_1295.ingrediens } 2 krm malen kardemumma
  • ${ receptData.blockId_1296.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1296.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1296.mangd) } ${ receptData.blockId_1296.ingrediens } 1 tsk vaniljpulver
  • Topping

  • ${ receptData.blockId_1326.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1326.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1326.mangd) } ${ receptData.blockId_1326.ingrediens } 2 msk mandelflarn
  • ${ receptData.blockId_1327.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1327.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1327.mangd) } ${ receptData.blockId_1327.ingrediens } 1 msk solroskärnor

Smuldeg

  • ${ receptData.blockId_1298.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1298.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1298.mangd) } ${ receptData.blockId_1298.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1298.mangd, receptData.blockId_1298.ingrediensPlural, ) } 1 dl sötmandel
  • ${ receptData.blockId_1299.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1299.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1299.mangd) } ${ receptData.blockId_1299.ingrediens } 0.5 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_1300.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1300.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1300.mangd) } ${ receptData.blockId_1300.ingrediens } 3 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1301.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1301.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1301.mangd) } ${ receptData.blockId_1301.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1301.mangd) } ${ receptData.blockId_1301.ingrediens } 2 msk flytande honung

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Ansa rabarbern och jordgubbarna och skär i mindre bitar.

Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnsform och strö över kardemumma och vaniljpulver.

Mixa mandeln till ett smul, inte grovt och inte till mjöl. Rör ihop alla ingredienserna till smulpajen i en kastrull på låg värme.

Lägg smuldegen över rabarbern och jordgubbarna. Toppa med mandelflarn och solroskärnor.

Grädda pajen mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Servera med en klick vaniljkesella.

Fler goda recept