Jord­gubb- och rabar­ber­paj

Jord­gub­bar och rabar­ber kan inte annat än bli en lyc­kad smak­kom­bi­na­tion. En här­lig som­mar­paj med sött och syr­ligt när det är som bäst.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1293.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1293.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1293.mangd) } ${ receptData.blockId_1293.ingrediens } 1 -- stor stjälk rabarber
  • ${ receptData.blockId_1294.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1294.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1294.mangd) } ${ receptData.blockId_1294.ingrediens } 1 -- liten ask jordgubbar , 250 g
  • ${ receptData.blockId_1295.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1295.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1295.mangd) } ${ receptData.blockId_1295.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1295.mangd) } ${ receptData.blockId_1295.ingrediens } 2 krm malen kardemumma
  • ${ receptData.blockId_1296.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1296.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1296.mangd) } ${ receptData.blockId_1296.ingrediens } 1 tsk vaniljpulver
  • Topping

  • ${ receptData.blockId_1326.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1326.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1326.mangd) } ${ receptData.blockId_1326.ingrediens } 2 msk mandelflarn
  • ${ receptData.blockId_1327.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1327.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1327.mangd) } ${ receptData.blockId_1327.ingrediens } 1 msk solroskärnor

Smuldeg

  • ${ receptData.blockId_1298.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1298.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1298.mangd) } ${ receptData.blockId_1298.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1298.mangd, receptData.blockId_1298.ingrediensPlural, ) } 1.5 dl sötmandel
  • ${ receptData.blockId_1299.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1299.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1299.mangd) } ${ receptData.blockId_1299.ingrediens } 0.75 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_1300.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1300.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1300.mangd) } ${ receptData.blockId_1300.ingrediens } 4.5 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1301.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1301.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1301.mangd) } ${ receptData.blockId_1301.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1301.mangd) } ${ receptData.blockId_1301.ingrediens } 3 msk flytande honung

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Ansa rabarbern och jordgubbarna och skär i mindre bitar.

Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnsform och strö över kardemumma och vaniljpulver.

Mixa mandeln till ett smul, inte grovt och inte till mjöl. Rör ihop alla ingredienserna till smulpajen i en kastrull på låg värme.

Lägg smuldegen över rabarbern och jordgubbarna. Toppa med mandelflarn och solroskärnor.

Grädda pajen mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Servera med en klick vaniljkesella.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 843,64
Energi kcal: 201,56
Fett: 13,86g
Mättat fett: 0,98g
Kolhydrater: 13,79g
Sockerarter: 10,61g
Fiber: 2,95g
Protein: 3,96g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information