Grönsaker, rotfrukter, bönor, ärter och linser

Alla recept

Grönsaker, rotfrukter, bönor och linser är små guldgruvor av fibrer, protein, vitaminer och mineraler och ger en god mättnad som lättare håller kroppen i balans.

Grönsakerna ger också smak, konsistens och vackra färger på tallriken. Låt gärna många olika grönsaker ingå i varje måltid. På Okinawa har de minst fem färger på tallriken.

Ät varierat!

Den traditionella maten på Okinawa kallas champuru, som betyder ungefär balanserad blandning. När vi tog fram recepten med nordiska råvaror och smaker tänkte vi förstås i samma banor. Du får en balanserad blandning både i varje enskilt recept och när du sätter samman olika recept för olika måltider under dagen.

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information