Het räk­gry­ta med squash­tag­li­a­tel­le

Våra före­bil­der på Oki­na­wa äter gär­na fisk och skal­djur. Vi är för­stås inte säm­re. Här får de ita­li­ensk inram­ning och du får både pro­te­in, fiber och c-vitamin.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3532.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3532.ingrediens } 0.50 -- purjolök
  • ${ receptData.blockId_3533.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3533.ingrediens } 2 -- paprikor i olika färger
  • ${ receptData.blockId_3534.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3534.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_3535.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3535.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3535.mangd) } ${ receptData.blockId_3535.ingrediens } 1 msk curry
  • ${ receptData.blockId_3536.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3536.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3536.mangd) } ${ receptData.blockId_3536.ingrediens } 1 krm cayennepeppar
  • ${ receptData.blockId_3537.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3537.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3537.mangd) } ${ receptData.blockId_3537.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3538.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3538.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3538.mangd) } ${ receptData.blockId_3538.ingrediens } 400 g krossade tomater
  • ${ receptData.blockId_3539.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3539.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3539.mangd) } ${ receptData.blockId_3539.ingrediens } 0.50 dl vispgrädde
  • ${ receptData.blockId_3540.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3540.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3540.mangd) } ${ receptData.blockId_3540.ingrediens } 1 msk tomatpuré
  • ${ receptData.blockId_3541.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3541.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3541.mangd) } ${ receptData.blockId_3541.ingrediens } 1 -- stor squash
  • ${ receptData.blockId_3542.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3542.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3542.mangd) } ${ receptData.blockId_3542.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3542.mangd) } ${ receptData.blockId_3542.ingrediens } 300 g frysta räkor eller jätteräkor (ASC-märkta)
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_3544.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3544.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3544.mangd) } ${ receptData.blockId_3544.ingrediens } 4 skivor Okivi Nöt- & fröbröd Mathem
  • ${ receptData.blockId_3545.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3545.ingrediens } 1 -- avokado
  • ${ receptData.blockId_3546.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3546.ingrediens } 2 -- morötter gärna i olika färger

Gör såhär:

Tina räkorna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Skala vitlöken och skär den i små bitar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs purjolök, vitlök och paprikor med curry och cayennepeppar tills de är knappt mjuka.

Tillsätt krossade tomater, grädde, tomatpuré och salt och låt småkoka ca 10 minuter. Hetta upp en stekpanna och fräs scampin tills den fått lite färg. Lägg räkorna i grytan och låt de bli varma precis innan servering.

Skölj squashen och hyvla tagliatelle med en potatisskalare.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner squashen 30 sekunder i det kokande vattnet.

Häll av vattnet och blanda ner squashen i räkgrytan.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1422,66
Energi kcal: 339,01
Fett: 20,47g
Mättat fett: 4,89g
Kolhydrater: 17,61g
Sockerarter: 11,25g
Fiber: 9,94g
Protein: 19,82g

Fler goda recept