Inte ett ont ord om hös­ten. Tänk bara på alla här­li­ga betor och vil­ken god sal­lad du kan göra med dem. Den är vac­ker och full av fiber och C-vita­min, eftersom den är okinordisk.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Rödbetshummus:

  • ${ receptData.blockId_5039.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5039.ingrediens } 2 -- rödbetor
  • ${ receptData.blockId_5040.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5040.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5040.mangd) } ${ receptData.blockId_5040.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5040.mangd) } ${ receptData.blockId_5040.ingrediens } 1 dl kokta kikärtor
  • ${ receptData.blockId_5041.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5041.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5041.mangd) } ${ receptData.blockId_5041.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_5041.mangd, receptData.blockId_5041.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten skalad vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_5042.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5042.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5042.mangd) } ${ receptData.blockId_5042.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_5043.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5043.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5043.mangd) } ${ receptData.blockId_5043.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_5044.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5044.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5044.mangd) } ${ receptData.blockId_5044.ingrediens } 1 krm spiskummin
  • Höstsallad:

  • ${ receptData.blockId_5284.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5284.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5284.mangd) } ${ receptData.blockId_5284.ingrediens } 2 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_5047.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5047.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5047.mangd) } ${ receptData.blockId_5047.ingrediens } 1 dl svarta linser
  • ${ receptData.blockId_5048.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5048.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5048.mangd) } ${ receptData.blockId_5048.ingrediens } 1 msk balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_5049.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5049.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5049.mangd) } ${ receptData.blockId_5049.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5049.mangd) } ${ receptData.blockId_5049.ingrediens } 400 g blandade betor t ex polkabetor,gulbetor och rödbetor
  • ${ receptData.blockId_5050.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5050.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5050.mangd) } ${ receptData.blockId_5050.ingrediens } 30 g mangoldskott
  • ${ receptData.blockId_5051.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5051.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5051.mangd) } ${ receptData.blockId_5051.ingrediens } 50 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_5052.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5052.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5052.mangd) } ${ receptData.blockId_5052.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem

Vinegrätt:

  • ${ receptData.blockId_5054.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5054.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5054.mangd) } ${ receptData.blockId_5054.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_5055.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5055.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5055.mangd) } ${ receptData.blockId_5055.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_5056.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5056.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5056.mangd) } ${ receptData.blockId_5056.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5056.mangd) } ${ receptData.blockId_5056.ingrediens } 1 tsk pressad citronsaft

Tillbehör

1 förpackning Okivi Nöt- & fröbröd


Gör så här:

Baka brödet enligt anvisning på förpackningen.

Rödbetshummus: Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten och gnid av skalet. Mixa rödbetorna med kikärtor, vitlök och olja till en slät röra. Smaka av med salt och spiskummin.

Sallad: Koka fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen. Koka linserna i balsamvinäger enligt anvisningar på förpackningen. Skala betorna och skiva dem tunt, gärna med mandolin. Fördela mangold på ett fat. Lägg på fullkornshavre, linser och betor. Blanda om. Smula över fetaost och strö över fullkornskrisp.

Vinägrett: Blanda ihop ingredienserna i en skål och ringla över salladen.

Lägg upp salladen på tallrikar och servera med rödbetshummus och 4 skivor bröd.

Tips!

Skär upp det som blir över av nöt- & fröbrödet i tunna skivor och frys in.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1815,26
Energi kcal: 435,15
Fett: 19,74g
Mättat fett: 3,96g
Kolhydrater: 40,98g
Sockerarter: 16,59g
Fiber: 10,57g
Protein: 17,80g

Fler goda recept