
Grynsallad med linser och rödkål
Ingredienser
- ${ receptData.blockId_19456.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19456.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19456.mangd) } ${ receptData.blockId_19456.textFore | vuePlura( receptData.blockId_19456.mangd) } ${ receptData.blockId_19456.ingrediens } 1.50 dl okokta dinkelkorn
- ${ receptData.blockId_19457.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19457.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19457.mangd) } ${ receptData.blockId_19457.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
- ${ receptData.blockId_19458.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19458.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19458.mangd) } ${ receptData.blockId_19458.ingrediens } 0.50 dl svarta linser ,torkade
- 4 salladslökar
- 100 g rödkål
- ${ receptData.blockId_19461.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19461.ingrediens } 8 -- cocktailtomater
- ${ receptData.blockId_19462.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19462.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19462.mangd) } ${ receptData.blockId_19462.ingrediens } 75 g fetaost
- ${ receptData.blockId_19463.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19463.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19463.mangd) } ${ receptData.blockId_19463.ingrediens } 1 dl granatäpplekärnor
- ${ receptData.blockId_19465.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19465.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19465.mangd) } ${ receptData.blockId_19465.ingrediens } 0.50 dl olivolja
- ${ receptData.blockId_19466.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19466.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19466.mangd) } ${ receptData.blockId_19466.ingrediens } 0.50 dl vatten
- ${ receptData.blockId_19467.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19467.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19467.mangd) } ${ receptData.blockId_19467.ingrediens } 0.50 dl äppelcidervinäger
- ${ receptData.blockId_19468.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19468.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19468.mangd) } ${ receptData.blockId_19468.ingrediens } 0.50 dl granatäpplekärnor
- ${ receptData.blockId_19469.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19469.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19469.mangd) } ${ receptData.blockId_19469.ingrediens } 1 krm salt
- ${ receptData.blockId_19470.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19470.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19470.mangd) } ${ receptData.blockId_19470.ingrediens } 1 krm svartpeppar
Granatäpplevinegrätt:
Tillbehör
1 förpackning Okivi Nöt-& fröbröd (1 bröd ger 18 skivor, räkna 1 skiva/port) Hummus
Gör så här:
Lägg dinkelkornen i blöt under natten. Baka brödet enligt anvisningar på förpackningen.
Koka dinkelkorn, fullkorn och linser enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Strimla salladslök och rödkål. Dela tomaterna på hälften.
Blanda ihop allt i en skål. Smula över fetaost och toppa med granatäpple. Mixa alla ingredienser till vinegrätten.
Ringla över ca 2 msk vinägrett och servera med 4 skivor bröd och en klick hummus. Resten av vinägretten kan du spara och använda till fler rätter.
Tips!
Koka gärna lite extra dinkel och fullkorn så har du till flera rätter under veckan.
Fler goda recept

Lägg till din mailadress
Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.