Grynsal­lad med kikär­tor och kyck­ling­fi­lé

Balj­väx­ter är en vik­tig del i den okinor­dis­ka maten och en bra käl­la till pro­te­in, lång­sam­ma kol­hyd­ra­ter och dess­utom klimatsmart.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_41259.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41259.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41259.mangd) } ${ receptData.blockId_41259.ingrediens } 1.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_41260.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41260.ingrediens } 2 -- tomater
  • ${ receptData.blockId_41261.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41261.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41261.mangd) } ${ receptData.blockId_41261.ingrediens } 35 g ruccolasallad
  • ${ receptData.blockId_41262.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41262.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41262.mangd) } ${ receptData.blockId_41262.ingrediens } 1 dl kokta kikärtor
  • ${ receptData.blockId_41263.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41263.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41263.mangd) } ${ receptData.blockId_41263.textFore | vuePlura( receptData.blockId_41263.mangd) } ${ receptData.blockId_41263.ingrediens } 4 msk finhackad bladpersilja
  • ${ receptData.blockId_41264.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41264.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41264.mangd) } ${ receptData.blockId_41264.ingrediens } 1 msk olivolja
  • saften av 0,5 citron
  • ${ receptData.blockId_41266.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41266.enhet | vuePlura( receptData.blockId_41266.mangd) } ${ receptData.blockId_41266.ingrediens } 1 krm salt
  • svartpeppar efter smak
  • ${ receptData.blockId_41268.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_41268.textFore | vuePlura( receptData.blockId_41268.mangd) } ${ receptData.blockId_41268.ingrediens } 2 -- små kycklingfileér eller 1 stor som du delar på längden (totalt ca 250 g)

Gör så här:
Tillaga fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen.

Skölj grönsakerna. Skär tomaten i små bitar.

Blanda tomater, ruccola, persilja i en skål och tillsätt kikärter, olja och citronsaft.

Smaka av med salt och peppar.

Stek kycklingfilén runt om, krydda med svartpeppar och lite salt.

Servera salladen tillsammans med kycklingen och gärna citronklyftor att pressa över för den som önskar en tydligare syrlighet.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1889,43
Energi kcal: 451,31
Fett: 12,21g
Mättat fett: 2,1g
Kolhydrater: 41,77g
Sockerarter: 3,02g
Fiber: 6,99g
Protein: 39,59g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information