Grynsal­lad med kikär­tor och kyck­ling­fi­lé

Balj­väx­ter är en vik­tig del i den okinor­dis­ka maten och en bra käl­la till pro­te­in, lång­sam­ma kol­hyd­ra­ter och dess­utom klimatsmart.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1436.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1436.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1436.mangd) } ${ receptData.blockId_1436.ingrediens } 2 -- små kycklingfiléer eller 1 stor som du delar på längden (totalt ca 250 g) Julrecept
  • ${ receptData.blockId_5218.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5218.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5218.mangd) } ${ receptData.blockId_5218.ingrediens } 1.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_1438.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1438.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1438.mangd) } ${ receptData.blockId_1438.ingrediens } 1 dl kokta kikärtor
  • ${ receptData.blockId_1439.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1439.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1439.mangd) } ${ receptData.blockId_1439.ingrediens } 35 g ruccolasallad
  • ${ receptData.blockId_1440.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1440.ingrediens } 2 -- tomater
  • ${ receptData.blockId_1441.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1441.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1441.mangd) } ${ receptData.blockId_1441.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1441.mangd) } ${ receptData.blockId_1441.ingrediens } 4 msk finhackad bladpersilja
  • saften av 0,5 citron
  • ${ receptData.blockId_1443.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1443.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1443.mangd) } ${ receptData.blockId_1443.ingrediens } 1 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_1444.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1444.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1444.mangd) } ${ receptData.blockId_1444.ingrediens } 1 krm salt
  • svartpeppar efter smal

Gör så här:
Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen.

Skölj grönsakerna. Skär tomaten i små bitar.

Blanda tomater, ruccola, persilja i en skål och tillsätt kikärter, olja och citronsaft.

Smaka av med salt och peppar.

Stek kycklingfilén runt om, krydda med svartpeppar och lite salt.

Servera salladen tillsammans med kycklingen och gärna citronklyftor att pressa över för den som önskar en tydligare syrlighet.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1682
Energi kcal: 402
Fett: 11,2g
Mättat fett: 1,8g
Kolhydrater: 33,4g
Sockerarter: 2,5g
Fiber: 3,7g
Protein: 37g

Fler goda recept