Snyggt, nyt­tigt och så enkelt att göra att lågor­na fort­fa­ran­de flam­mar på gril­len när det är klart. Stan­na upp en stund och njut. Att äta okinor­diskt hand­lar inte bara om mat, utan att leva.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Vegansk bearnaise:

  • ${ receptData.blockId_4531.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4531.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4531.mangd) } ${ receptData.blockId_4531.ingrediens } 200 -- skalade grönsaker t ex 2 morötter, 1/2 palsternacka eller 1 bit rotselleri
  • ${ receptData.blockId_4537.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4537.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4537.mangd, receptData.blockId_4537.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4538.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4538.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4538.mangd) } ${ receptData.blockId_4538.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4538.mangd) } ${ receptData.blockId_4538.ingrediens } 4 dl (4 dl vatten + 1 buljongtärning) grönsaksbuljong
  • ${ receptData.blockId_4539.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4539.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4539.mangd) } ${ receptData.blockId_4539.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4540.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4540.ingrediens } 1 -- vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4541.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4541.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4541.mangd) } ${ receptData.blockId_4541.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4541.mangd) } ${ receptData.blockId_4541.ingrediens } 2 tsk torkad dragon
  • ${ receptData.blockId_4542.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4542.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4542.mangd) } ${ receptData.blockId_4542.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4543.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4543.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4543.mangd) } ${ receptData.blockId_4543.ingrediens } 1 krm vitpeppar
  • Aubergineröra:

  • ${ receptData.blockId_4545.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4545.ingrediens } 2 -- auberginer
  • ${ receptData.blockId_4546.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4546.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4546.mangd, receptData.blockId_4546.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_4547.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4547.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4547.mangd) } ${ receptData.blockId_4547.ingrediens } 2 msk citronsaft
  • ${ receptData.blockId_4548.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4548.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4548.mangd) } ${ receptData.blockId_4548.ingrediens } 2 msk tahini (sesampasta)
  • ${ receptData.blockId_4549.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4549.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4549.mangd) } ${ receptData.blockId_4549.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4550.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4550.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4550.mangd) } ${ receptData.blockId_4550.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4551.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4551.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4551.mangd) } ${ receptData.blockId_4551.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Paprikasalsa:

  • ${ receptData.blockId_4553.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4553.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4553.mangd) } ${ receptData.blockId_4553.ingrediens } 1 -- burk grillad paprika
  • ${ receptData.blockId_4554.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4554.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4554.mangd) } ${ receptData.blockId_4554.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4554.mangd, receptData.blockId_4554.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_4555.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4555.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4555.mangd) } ${ receptData.blockId_4555.ingrediens } 1 dl mandelspån
  • ${ receptData.blockId_4556.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4556.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4556.mangd) } ${ receptData.blockId_4556.ingrediens } 2 krm chilipulver
  • ${ receptData.blockId_4557.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4557.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4557.mangd) } ${ receptData.blockId_4557.ingrediens } 0.5 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4558.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4558.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4558.mangd) } ${ receptData.blockId_4558.ingrediens } 1 krm salt

Gör så här:

Vegansk bearnaise: Skala och skär grönsaker och lök i små tärningar. Låt koka mjuka i buljongen, ca 10-15 minuter. Häll grönsaker och buljong i mixer eller matberedare. Lägg i olja, vinäger och dragon och mixa allt till en purè. Det går också att passera de kokta grönsakerna genom sil. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med peppar och ev. salt. Värm utan att koka.

Aubergineröra: Sätt ugnen på 250 grader.

Dela auberginerna på längden. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 30 minuter. Gröp ur köttet med en sked.

Skala vitlöken och skär den i bitar. Dela citronen och pressa ur saften.

Mixa aubergine med vitlök, citron, tahini, olivolja, salt och peppar.

Paprikasalsa: Häll av vattnet från paprikorna. Skala vitlöken och skär den i mindre bitar.

Mixa ihop paprika, vitlök, mandelspån, chiliflakes och olivolja allt till en slät sås.

Smaka av med salt och ev mer chiliflakes.

Fler goda recept