Snyggt, nyt­tigt och så enkelt att göra att lågor­na fort­fa­ran­de flam­mar på gril­len när det är klart. Stan­na upp en stund och njut. Att äta okinor­diskt hand­lar inte bara om mat, utan att leva. Antal por­tio­ner gäl­ler per sås.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Vegansk bearnaise:

  • ${ receptData.blockId_4531.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4531.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4531.mangd) } ${ receptData.blockId_4531.ingrediens } 200 -- skalade grönsaker t ex 2 morötter, 1/2 palsternacka eller 1 bit rotselleri
  • ${ receptData.blockId_4537.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4537.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4537.mangd, receptData.blockId_4537.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4538.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4538.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4538.mangd) } ${ receptData.blockId_4538.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4538.mangd) } ${ receptData.blockId_4538.ingrediens } 4 dl (4 dl vatten + 1 buljongtärning) grönsaksbuljong
  • ${ receptData.blockId_4539.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4539.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4539.mangd) } ${ receptData.blockId_4539.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4540.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4540.ingrediens } 1 -- vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4541.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4541.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4541.mangd) } ${ receptData.blockId_4541.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4541.mangd) } ${ receptData.blockId_4541.ingrediens } 2 tsk torkad dragon
  • ${ receptData.blockId_4542.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4542.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4542.mangd) } ${ receptData.blockId_4542.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4543.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4543.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4543.mangd) } ${ receptData.blockId_4543.ingrediens } 1 krm vitpeppar
  • Aubergineröra:

  • ${ receptData.blockId_4545.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4545.ingrediens } 2 -- auberginer
  • ${ receptData.blockId_4546.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4546.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4546.mangd, receptData.blockId_4546.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_4547.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4547.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4547.mangd) } ${ receptData.blockId_4547.ingrediens } 2 msk citronsaft
  • ${ receptData.blockId_4548.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4548.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4548.mangd) } ${ receptData.blockId_4548.ingrediens } 2 msk tahini (sesampasta)
  • ${ receptData.blockId_4549.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4549.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4549.mangd) } ${ receptData.blockId_4549.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4550.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4550.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4550.mangd) } ${ receptData.blockId_4550.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4551.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4551.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4551.mangd) } ${ receptData.blockId_4551.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Paprikasalsa:

  • ${ receptData.blockId_4553.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4553.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4553.mangd) } ${ receptData.blockId_4553.ingrediens } 1 -- burk grillad paprika
  • ${ receptData.blockId_4554.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4554.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4554.mangd) } ${ receptData.blockId_4554.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4554.mangd, receptData.blockId_4554.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_4555.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4555.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4555.mangd) } ${ receptData.blockId_4555.ingrediens } 1 dl mandelspån
  • ${ receptData.blockId_4556.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4556.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4556.mangd) } ${ receptData.blockId_4556.ingrediens } 2 krm chilipulver
  • ${ receptData.blockId_4557.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4557.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4557.mangd) } ${ receptData.blockId_4557.ingrediens } 0.5 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4558.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4558.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4558.mangd) } ${ receptData.blockId_4558.ingrediens } 1 krm salt

Gör så här:

Vegansk bearnaise: Skala och skär grönsaker och lök i små tärningar. Låt koka mjuka i buljongen, ca 10-15 minuter. Häll grönsaker och buljong i mixer eller matberedare. Lägg i olja, vinäger och dragon och mixa allt till en purè. Det går också att passera de kokta grönsakerna genom sil. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med peppar och ev. salt. Värm utan att koka.

Aubergineröra: Sätt ugnen på 250 grader.

Dela auberginerna på längden. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 30 minuter. Gröp ur köttet med en sked.

Skala vitlöken och skär den i bitar. Dela citronen och pressa ur saften.

Mixa aubergine med vitlök, citron, tahini, olivolja, salt och peppar.

Paprikasalsa: Häll av vattnet från paprikorna. Skala vitlöken och skär den i mindre bitar.

Mixa ihop paprika, vitlök, mandelspån, chiliflakes och olivolja till en slät sås.

Smaka av med salt och ev mer chiliflakes.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information