Röding­fi­lé med grön pota­tis­sal­lad

Gril­lad röding med pota­tis­sal­lad är en rik­tigt god som­mar­rätt. Dres­sing­en ger pota­ti­sen en här­ligt grön färg med goda sma­ker av våra svens­ka örter som dill och gräslök .
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1043.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1043.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1043.mangd, receptData.blockId_1043.ingrediensPlural, ) } 2 -- rödingfilé
  • ${ receptData.blockId_1045.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1045.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1045.mangd) } ${ receptData.blockId_1045.ingrediens } 1 tsk salt
  • rivet skal av ${ receptData.blockId_1047.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1047.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1047.mangd) } ${ receptData.blockId_1047.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1047.mangd, receptData.blockId_1047.ingrediensPlural, ) } 0.50 st citron
  • ${ receptData.blockId_1048.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1048.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1048.mangd) } ${ receptData.blockId_1048.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1048.mangd) } ${ receptData.blockId_1048.ingrediens } 2 msk hackad dill
  • ${ receptData.blockId_1049.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1049.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1049.mangd) } ${ receptData.blockId_1049.ingrediens } 1 msk rapsolja

Grön potatissallad

  • ${ receptData.blockId_1056.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1056.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1056.mangd) } ${ receptData.blockId_1056.ingrediens } 6 st färskpotatisar
  • ${ receptData.blockId_1057.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1057.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1057.mangd) } ${ receptData.blockId_1057.ingrediens } 0.5 -- knippe sparris ,125 g
  • ${ receptData.blockId_1058.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1058.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1058.mangd) } ${ receptData.blockId_1058.ingrediens } 0.5 -- knippe rädisor
  • ${ receptData.blockId_1059.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1059.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1059.mangd) } ${ receptData.blockId_1059.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1059.mangd) } ${ receptData.blockId_1059.ingrediens } 1 näve frysta haricots verts
  • ${ receptData.blockId_1060.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1060.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1060.mangd) } ${ receptData.blockId_1060.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1060.mangd, receptData.blockId_1060.ingrediensPlural, ) } 0.5 st rödlök

Dressing

  • ${ receptData.blockId_1064.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1064.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1064.mangd) } ${ receptData.blockId_1064.ingrediens } 0.125 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_1065.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1065.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1065.mangd) } ${ receptData.blockId_1065.ingrediens } 0.125 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_1066.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1066.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1066.mangd) } ${ receptData.blockId_1066.ingrediens } 0.125 dl vit balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_1067.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1067.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1067.mangd) } ${ receptData.blockId_1067.ingrediens } 0.5 msk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_1068.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1068.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1068.mangd) } ${ receptData.blockId_1068.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_1068.mangd, receptData.blockId_1068.ingrediensPlural, ) } 0.25 st vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_1069.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1069.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1069.mangd) } ${ receptData.blockId_1069.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1069.mangd) } ${ receptData.blockId_1069.ingrediens } 0.5 dl blandade örter som dill, persilja och gräslök Julrecept

Gör så här:
Skrubba potatisen och koka den med skalet på tills den är mjuk. Låt potatisen kallna innan servering.

Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en bägare.

Kör några varv med en stavmixer tills ingredienserna är väl fördelade.

Ta bort den nedersta delen på sparrisen och dela den på hälften. Koka den 1-2 minuter. Tina haricots verts och dela de på hälften.

Skölj rädisor och skär i klyftor. Skala rödlöken och skär den i skivor.

Skär den kalla potatisen i mindre bitar och lägg dem i en skål eller på ett fat Tillsätt alla grönsaker, häll på dressingen och blanda om.

Krydda fisken med salt och peppar, strö över rivet citronskal och lägg på dillen. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek rödingen några minuter på varje sida, eller lägg den på grillen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2169,76
Energi kcal: 509,45
Fett: 30,54g
Mättat fett: 3,51g
Kolhydrater: 21,34g
Sockerarter: 10,75g
Fiber: 5,11g
Protein: 34,96g

Fler goda recept