Tänk okinor­diskt på jul­bor­det och baka rot­sel­le­rin hel i ugnen. Vips har du ett söt, nötigt alter­na­tiv till julskinkan.
Beräknat för
8 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3255.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3255.ingrediens } 1 -- rotselleri
  • ${ receptData.blockId_3256.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3256.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3256.mangd) } ${ receptData.blockId_3256.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3257.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3257.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3257.mangd) } ${ receptData.blockId_3257.ingrediens } 0.50 msk vatten
  • ${ receptData.blockId_3258.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3258.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3258.mangd) } ${ receptData.blockId_3258.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3259.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3259.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3259.mangd) } ${ receptData.blockId_3259.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3260.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3260.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3260.mangd) } ${ receptData.blockId_3260.ingrediens } 1 tsk mald nejlika
  • Griljering:

  • ${ receptData.blockId_3262.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3262.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3262.mangd) } ${ receptData.blockId_3262.ingrediens } 2 msk grovkornig dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_3263.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3263.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3263.mangd) } ${ receptData.blockId_3263.ingrediens } 0.50 dl mandelmjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala rotsellerin. Blanda olja, vatten, salt, peppar och mald nejlika. Pensla rotsellerin runt om med blandningen.

Lägg rotsellerin i en ugnsform och ställ formen mitt i ugnen ca 1 ½ timme.

Ta ut formen och höj ugnen till 225 grader.

Bred senap på rotsellerin, strö över mandelmjölet och ställ in formen i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.

Ta ut rotsellerin och låt den vila innan du skivar den tunt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 298,17
Energi kcal: 71,12
Fett: 3,42g
Mättat fett: 0,35g
Kolhydrater: 5,92g
Sockerarter: 3,13g
Fiber: 4,28g
Protein: 2,2g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information