Gra­no­la med hav­re

Gör din egen gra­no­la och känn hur köket fylls av ljuv­li­ga dof­ter från kanel och kar­de­mum­ma. En lyx­ig gra­no­la fylld med nyt­ti­ga nöt­ter och frön, per­fekt både som fru­kost och mellanmål.
Beräknat för
12 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_812.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_812.enhet | vuePlura( receptData.blockId_812.mangd) } ${ receptData.blockId_812.ingrediens } 5 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_813.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_813.enhet | vuePlura( receptData.blockId_813.mangd) } ${ receptData.blockId_813.ingrediens } 5 dl fiberhavregryn
  • ${ receptData.blockId_814.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_814.enhet | vuePlura( receptData.blockId_814.mangd) } ${ receptData.blockId_814.textFore | vuePlura( receptData.blockId_814.mangd) } ${ receptData.blockId_814.ingrediens } 2 dl blandade nötter
  • ${ receptData.blockId_815.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_815.enhet | vuePlura( receptData.blockId_815.mangd) } ${ receptData.blockId_815.ingrediens } 1 dl pumpakärnor
  • ${ receptData.blockId_816.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_816.enhet | vuePlura( receptData.blockId_816.mangd) } ${ receptData.blockId_816.ingrediens } 1 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_817.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_817.enhet | vuePlura( receptData.blockId_817.mangd) } ${ receptData.blockId_817.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_817.mangd, receptData.blockId_817.ingrediensPlural, ) } 1 dl sötmandel
  • ${ receptData.blockId_818.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_818.enhet | vuePlura( receptData.blockId_818.mangd) } ${ receptData.blockId_818.ingrediens } 1 tsk vaniljpulver
  • ${ receptData.blockId_819.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_819.enhet | vuePlura( receptData.blockId_819.mangd) } ${ receptData.blockId_819.textFore | vuePlura( receptData.blockId_819.mangd) } ${ receptData.blockId_819.ingrediens } 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • ${ receptData.blockId_820.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_820.enhet | vuePlura( receptData.blockId_820.mangd) } ${ receptData.blockId_820.ingrediens } 1.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_821.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_821.enhet | vuePlura( receptData.blockId_821.mangd) } ${ receptData.blockId_821.ingrediens } 2 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_822.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_822.enhet | vuePlura( receptData.blockId_822.mangd) } ${ receptData.blockId_822.ingrediens } 2 msk honung
  • ${ receptData.blockId_823.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_823.enhet | vuePlura( receptData.blockId_823.mangd) } ${ receptData.blockId_823.textFore | vuePlura( receptData.blockId_823.mangd) } ${ receptData.blockId_823.ingrediens } 1 dl torkade tranbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ner havregryn, nötter, frön, mandel och kryddor i en stor bunke.

Blanda ihop rapsolja, vatten och honung och häll ner i skålen. Blanda om ordentligt.

Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 40 minuter.

Rör om med jämna mellanrum så att inte granolan bränns.

Låt granolan svalna och blanda ner tranbär och häll upp i en burk.

Fler goda recept