Det finns okinor­disk mat för alla mål­ti­der. Vår gra­no­la inne­hål­ler bl a hela korn som är en bra käl­la till både järn och fiber. Pas­sar utmärkt till både fru­kost och mellanmål.
Beräknat för
10 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2184.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2184.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2184.mangd) } ${ receptData.blockId_2184.ingrediens } 1.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_2185.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2185.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2185.mangd) } ${ receptData.blockId_2185.ingrediens } 1.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_2186.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2186.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2186.mangd) } ${ receptData.blockId_2186.ingrediens } 4 msk CityGross kokande vatten
  • ${ receptData.blockId_484.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_484.enhet | vuePlura( receptData.blockId_484.mangd) } ${ receptData.blockId_484.ingrediens } 1 tsk honung
  • ${ receptData.blockId_481.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_481.enhet | vuePlura( receptData.blockId_481.mangd) } ${ receptData.blockId_481.ingrediens } 1 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_482.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_482.enhet | vuePlura( receptData.blockId_482.mangd) } ${ receptData.blockId_482.textFore | vuePlura( receptData.blockId_482.mangd) } ${ receptData.blockId_482.ingrediens } 3 msk hela linfrön
  • ${ receptData.blockId_486.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_486.enhet | vuePlura( receptData.blockId_486.mangd) } ${ receptData.blockId_486.ingrediens } 0.50 dl solrosfrön
  • ${ receptData.blockId_487.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_487.enhet | vuePlura( receptData.blockId_487.mangd) } ${ receptData.blockId_487.ingrediens } 0.50 dl pumpafrön
  • ${ receptData.blockId_488.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_488.enhet | vuePlura( receptData.blockId_488.mangd) } ${ receptData.blockId_488.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4053.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4053.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4053.mangd) } ${ receptData.blockId_4053.ingrediens } 1 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_489.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_489.enhet | vuePlura( receptData.blockId_489.mangd) } ${ receptData.blockId_489.ingrediens } 1 msk rapsolja

Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader (150 grader i varmluftsugn).

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dra under lock i tio minuter.

Blanda honung och hett vatten i en skål. Tillsätt havremjöl och linfrön och låt svälla i några minuter. Tillsätt pumpafrön, solrosfrön, de kokta fullkornen, salt, kanel och olja. Rör ihop till en smuldeg.

Sprid ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 20–25 minuter. Rör om då och då, så att granolan blir rostad runt om och får en vacker färg.

Låt svalna och förvara i burk med tätt lock.

Servera med yoghurt, kvarg eller filmjölk med bär och lite frukt.

Tips!

Granola på fruktsallad eller färska bär ger en härlig ”crunch” och mättar gott.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 4003
Energi kcal: 956
Fett: 61,5g
Mättat fett: 7,4g
Kolhydrater: 61,4g
Sockerarter: 10,2g
Fiber: 16,0g
Protein: 30,1g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information